Nehéz év volt az idei, a következő pedig még nehezebb lesz

2022. december 29. 16:15

A magyar nép vizsgázni fog.

2022. december 29. 16:15
Jakab Péter
Jakab Péter

„Nagyon nehéz éven vagyunk túl. Emlékszem, a választások előtt azt mondtam, ha a Fidesz nyer, akkor jön csak igazán a fekete leves. És jött.

A kormány fideszes statisztikákba menekül a valóság elől. Olyanba, ahol az átlagkereset félmillió forint. Én nem a statisztikákat bújom, hanem az országot járom. Mert a valóság nekem ti vagytok. Az édesapa, aki kénytelen volt elhagyni az országát, hogy megéljen a családja, és több hónap után csak most, karácsonykor tudott hazajönni a gyermekeihez.

A nagyapa, aki nyugalmazott tűzoltóként életében először, 62 évesen vendégmunkás lett Ausztriában, hogy ki tudja fizetni a gázszámlát.

A diák, aki pokrócban ül az iskolában.

A háziorvos, aki 4 beteget veszített el egy év alatt azért, mert nem tudták megvenni a gyógyszert.

A valóság ti vagytok. A nép, aki egyáltalán nem ezt érdemli.

Nehéz év volt az idei, a következő pedig még nehezebb lesz. A magyar nép vizsgázni fog. Vizsgázni fog karácsony üzenetéből: összefogásból, szolidaritásból, egymás mellett való kiállásból, segítségnyújtásból, szeretetből. Hiszen csak magunkra számíthatunk, a kormányra nem. Ha képesek leszünk jelesre vizsgázni, akkor a nép győz. Ha marad a gyűlölet, a hazudozás, az uszítás és a megosztás, akkor meg újra a hatalom. A kettő közül csak az egyik győzhet. A másik bukni fog.”

Nyitókép: Mandiner-videó

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2022. december 31. 11:34
Fel ne add, Peti! Énekelj, beszélj! Mindenkire szükség van a következő választáson! Hogy megint meglegyen a kétharmad...
DE JÓ
2022. december 30. 18:25
Hát, neked tényleg nehéz éved volt... Ami nekünk nehéz volt, az a te látásod és hallásod volt. Kezdj el szakmát tanulni, mert többé a parlamentnek a közelébe sem fogsz jutni, legfeljebb takarítóként vagy turistaként.
kikerics
2022. december 30. 14:35
Te már levizsgáztál és "senkinek" találtattál!
Tidal_wave
2022. december 30. 13:31
Ha Disznószaros Lyákób mondja, akkor az bizony úgy van. Idén is bejött neki minden, és most éppen fideszesek várakoznak a dolgozószobája előtt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!