A szétesés szélén a Fővárosi Vízművek: lemondott a vezérigazgató

2022. december 14. 14:46

Karácsony Gergely elfogadta Keszler Ferenc vezérigazgató lemondását.

2022. december 14. 14:46
null

Karácsony Gergely megköszönte Keszler Ferenc munkáját, aki lemondott a Fővárosi Vízművek vezérigazgatói pozíciójáról. A hírről szóló közleményben igyekszik mindenkit nyugtatni a fővárosi cég, hogy a működésük biztosított, továbbra is önkormányzati tulajdonban maradnak. 

A vízművek ma a budapestieké és az agglomerációban élőké, és így lesz ez holnap is”

 – jelezték.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Piliscsabai
2022. december 14. 16:14
Magam részéről 17 évig voltam a vízművek munkatársa, így sok mindent megéltem és láttam olyan dolgokat, amit a kívülálló nem. Volt egy igazgatónk, akire ma azt mondanák, hogy kommunista volt, nem csak jó politikus és jó ember. A forradalom után politikai okokból máshonnan kirúgott szakembereket párt véleménye ellenére felvett, és ezek hálából a Fővárosi Vízműveket magasra emelték. Ekkor a vízműveknél nemzetközileg elismert munka folyt, itt meg kell említeni Dr. Fáy Csabát, Jancsár Pétert, Józsa Istvánt, aki több könyvet írt a szivattyúkról és még ma is köztünk levő Becker Károlyt. Majd jött a rendszerváltás az első felügyelő bizottságban független szakemberek ültek, akik soha semmilyen párthoz nem kötődtek, itt meg kell említeni Dr. Vajna Zoltán akadémikust a vízellátás kiemelkedő szakemberét. Azonban szép lassan a szakemberek kikoptak a felügyelő bizottságból és helyüket politikusok vették át. Majd jött a privatizáció, a vízműveknek semmilyen problémája nem volt, ami igazolta volna a vízmű francia koncesszióba adását, de Demszkynek egyszerre lett horvátországi nyaralója és a koncesszor hosszú tanulmányútra vitte őt Brazíliába. És hoztak egy olyan "szakembert" vezérigazgatónak, aki előtte eltüntetett egy magán nyugdíjpénztárt, a vízműveknél megszüntetett a Rózsadombon egy vízellátási zónát, hogy a medencéjét hivatalosan fillérekért adja el és közben Monoszlón óriási birtoka lett, távozása után sikerült a MALÉV-et vezérigazgatóként csődbe vinnie. Tarlós főpolgármestersége alatt nyilvánvaló lett, hogy a koncesszió nagyon hátrányos a Fővárosnak, ezért kivásárolták a Vízműveket. Majd jött Karácsony elvtárs, aki eladatta a Váci út Dózsa György út sarkán álló székházat és fel lettek véve emberek kimagasló fizetéssel, akiknek be sem kellett járni, így fizette ki a főpolgármester a bandáját. Két héttel ezelőtt távozott a műszaki igazgató L. G. Most pedig lemondott a vezér is, nem akarja tovább tolni a bűnözők szekerét.
nuknuk
2022. december 14. 16:10
A Fővárosi Vízmű Karácsony igazgatása alatt? Rossz hír, kivéve a pesti büdös panelprolikat.
letsgobrandon
2022. december 14. 15:50
miért nem vagyok meglepve...
kálmi
2022. december 14. 15:48
Ez a ballibsi gittegylet a fővárost is képtelen vezetni akkor képzeljük el őket a ország élén!!! Megint újra eladnának mindent amit ez a kormány visszavásárolt, bérek nyugdíjak az ablakban, cégek iskolák megint bezárnának, még belegondolni is hátborzongató!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!