Elrendelte a Dunaferr felszámolását a Fővárosi Törvényszék

2022. december 15. 12:48

Nem késlekedett a törvényszék.

2022. december 15. 12:48
null

A Fővárosi Törvényszék haladéktalanul, már a vonatkozó rendelet hatálybalépésének napján intézkedett a Székesfehérvári Törvényszék által szerdán az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. mint adós ellen kezdeményezett felszámolási eljárásban – közölte a budapesti bíróság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a törvényszék hivatalból rendelte el az adós gazdálkodó szervezet felszámolását, és döntött az ideiglenes vagyonfelügyelő kijelöléséről. Az ideiglenes vagyonfelügyelő kijelölése elektronikus, véletlenszerű kiválasztás alapján történt. Azt írták, az ideiglenes vagyonfelügyelőnek a végzés kézhezvételét követő napon meg kell kezdenie a tevékenységét, amiről nyolc napon belül tájékoztatnia kell a bíróságot.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
europész
2022. december 15. 21:55
Ha nem tevedek ukran maffia uzemeltette a kohot?
Dobrevita
2022. december 15. 17:25
A baloldal kifosztotta és eldobta ezt is, mint mindent, ami made in Hungary: Rába, Ikarusz, Csepel, Orion, Videoton, Ganz, stb. Bár az igazsághoz hozzá tatozik az is, hogy annakidején a nagy Sztálin várossal együtt ők építtették, most visszavették.
masikhozzaszolo
2022. december 15. 17:24
Nem értem. Mi ez? Rapidbíróság. A Dunaferr nem feer játékos, ezek szerint.
Neville
2022. december 15. 15:46
Úgy érzem páran kicsit félreértik a cikket: ez nem bezárást jelent, hanem hogy lényegében a bíróság által kijelölt ember (tehát az állam) veszi át a cég felügyeletét a tulajdonosok helyett (akik nem is teljesen világos, pontosan kik, épp ez az egyik fő probléma)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!