Morbid képekkel veszi el az emberek kedvét a petárdázástól az OMSZ

2022. december 28. 16:25

„Íme kilenc indok, hogy miért ne vegyél petárdát szilveszterre!” – írták a Facebook-oldalukon a mentősök.

2022. december 28. 16:25
null

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Facebook-oldalán ijesztő röntgenképek jelentek meg szerdán. Olyan páciensek kezeiről készültek a felvételek, akik szilveszteri petárdázás során sérültek meg.

A bejegyzéshez az OMSZ annyit írt kísérőszövegként, hogy 

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

A petárda birtoklása is tilos

A rendőrség a napokban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy petárdázni, ahogy a korábbi években, idén is tilos, a petárda birtoklása is tiltott – hangsúlyozták, hozzátéve, aki ezt a tilalmat megszegi, és petárdázik, szabálysértést követ el, ami 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A felrobbant petárda rendkívül súlyos, akár maradandó sérülést is okozhat: végtagroncsolódás, halláskárosodás lehet a következménye – írták a közleményben.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bika57
2022. december 29. 07:59
Belegondoltatok, hogy kacska kézzel Gréczy,hogy recskázna.
Akitlosz
2022. december 28. 21:21
Cigarettásdobozt nem látott még?
Zolotarjov
2022. december 28. 19:52
A pirománia gyógyítható..
hümm
2022. december 28. 19:11
Mondjuk aki petárdázik (és tűzijátékozik!!!), azokat mind elküldeném Ukrajnába a frontra. Utána majd nem akar többet zajt kelteni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!