A magyar kormány elérte, hogy az iparűzési adót beszámítsák a globális minimumadóba

2022. december 13. 15:13

Fontos eredmény ez minden településnek.

2022. december 13. 15:13
null
Cser-Palkovics András

„A most bejelentett európai uniós megállapodásoknak van egy igen fontos, magyar településeket és Székesfehérvárt is érintő jelentős eredménye:

Ez a globális minimumadóval kapcsolatos megállapodás egyik kitétele. Technikainak tűnik, de nagyon is tartalmi kérdés. Ha a globális minimumadót ugyanis az eredeti konstrukciójában vezették volna be, akkor lehet, hogy meg kellett volna szüntetni a helyi iparűzési adót, ezzel pedig a magyar önkormányzatok százai, így Fehérvár is lehetetlen helyzetbe kerültek volna.

Magyarország Kormánya tárgyalásai során elérte, hogy az iparűzési adót beszámítsák a globális minimumadóba, ami azt jelenti, hogy megmaradhat a helyi iparűzési adó. Ezzel a magyar önkormányzatok legfőbb saját bevételi forrását sikerült megvédeni. Köszönet érte minden kormánytagnak és közszolgának, akik részt vettek a tárgyalásokban és elérték ezt a fontos sikert.

Fontos eredmény ez minden településnek. Fehérvárnak pedig különösen, hiszen éves szinten több mint húszmilliárd forint volt a tét! Köszönet az Európai Uniós döntéshozóinak is, hogy elfogadták ezt a fontos, magyar önkormányzatokat érintő szempontot.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. december 14. 07:08
szóval A magyar kormány elfogadta a globális minimumadót - tehát győzött Brüsszel - kitörölte a seggét Orbánnal xDDDDDDDDDDDDDDD
Pierre
2022. december 13. 21:50
ezt mondd te! Neked mélyebb a hangod.
Coupdetat
2022. december 13. 21:28
Vagyis egy olyan adót ami máshol nincs?
stug
2022. december 13. 20:04
Ügyes próbálkozás, csak semmi köze a valósághoz: "A tervezet lényege, hogy a nemzetközi vállalatcsoportok esetében egy minimum szintet írna elő a társasági adóra vonatkozóan." Nem tudom, Székesfehérvár vagy a hazai KKV-k mennyire számítanak "nemzetközi vállalatcsoportnak".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!