Vona Gábor: Az MSZP belehalt Karácsony Gergelybe

2022. november 05. 16:19

A volt Jobbik-elnök szerint az MSZP-nek az a problémája, hogy Karácsony Gergelyre építette magát, és mára nem maradt első számú vezetőnek alkalmas ember a pártban.

2022. november 05. 16:19
null

 Az elnökválasztás kapcsán – október 22-én a távozó Tóth Bertalan helyét Komjáthi Imre vette át az MSZP élén – vizsgálta meg a szocialisták helyzetét Vona Gábor és Schiffer András a Spirit FM Bennfentesek című műsorában. 

A volt Jobbik-elnök szerint az MSZP-nek az a problémája, hogy Karácsony Gergelyre építette magát, és mára nem maradt első számú vezetőnek alkalmas ember a pártban.

Az elmúlt években az MSZP elveszítette a politikai vezetésre alkalmas személyeit: Mesterházy Attilát, Botka Lászlót, Ujhelyi Istvánt. Saját maga ásta lényegében a sírját, és eközben Karácsony Gergely kampányát támogatták, ami most visszaütött” – jelentette ki a Második Reformkor Alapítvány alapítója, aki Komjáthi Imrét jó karakternek tartja és szerinte egy dinamikus MSZP-ben nagyon jó második ember lenne,

de a megválasztásával úgy gondolja, hogy az MSZP elfogadta a kispárti szerepét.

„Értem, hogy az MSZP próbál egy olyan pártnak tűnni, aki szót ért az emberekkel, és erre Komjáthi egy nagyon jó karakter, de Horn Gyula is képes volt erre, sőt tovább megyek, Orbán Viktor is képes erre, csak ők utána felmennek egy kongresszusi beszédet tartani, elmennek diplomáciai tárgyalásokra. Szerintem egy jó politikai vezetőnek ebben a szerepkörben is jónak kell lennie, de én ebben Komjáthi Imrét nem látom” – mondta a Jobbik egykori pártelnöke.

A teljes beszélgetés alább hallgatható meg:

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemtudommegállni
2022. november 06. 08:27
A Jobbik meg Vonóba és Parizerbe halt bele!
vip era
2022. november 06. 06:44
Ugyanúgy belehalt,mint a jobbik Vonába.
tetx
2022. november 06. 01:19
Ugyan már, a maszop magától haldoklik, a tehetségtelen, dilettáns vezetése okán. Kamugeli épp Budapestet teszi tönkre egy 0 százalékos párt támogatásával, semmi köze a maszop pusztulásához.
Málaga21
2022. november 06. 00:09
Ti meg a kiscicás posztokba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!