Üzent Putyinnak a román külügy: nincsenek területi követeléseik Ukrajnával szemben

2022. november 05. 19:40

Románia támogatja Ukrajna függetlenségét, szuverenitását és területi integritását nemzetközileg elismert határain belül – teszik hozzá.

2022. november 05. 19:40
null

Nemrég lapunk is beszámolt Vlagyimir Putyin szavairól, amelyek szerint Lengyelország és még néhány ország még mindig nem mondott le arról, hogy visszaszerezze Ukrajnától a korábban elcsatolt területeit.

– hangsúlyozta Putyin.

Reagált a román külügy

Erre reagált szombaton a román külügyminisztérium, mivel a Bogdan Aurescu vezette tárca szerint az orosz elnök kijelentései

azt a hamis képzetet keltik, hogy Romániának területi követelései lennének Ukrajnával szemben,

ez pedig egyáltalán nincsen így. A román külügy közleménye továbbá hozzáteszi, hogy Románia támogatja Ukrajna függetlenségét, szuverenitását és területi integritását nemzetközileg elismert határain belül.

A minisztérium a február 24-én Ukrajna ellen indított orosz katonai agressziót a nemzetközi jog, valamint Ukrajna szuverenitása és területi integritása „súlyos és brutális megsértésének” tekinti.

Nyitókép: Bogdan Aurescu román külügyminiszter. Forrás: Fatih Aktas/AFP

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2022. november 07. 16:49
Ezt jelezzék Moldávia felé is.
nempolitizálok
2022. november 06. 14:21
Remélem, mi nem üzentünk:)
B_kanya
2022. november 06. 08:30
Amíg ott vannak az amerikai megszállók, nem is fog mást mondani a román külügy. Még akkor sem, ha már bevonultak az ősi román (nem annyira ősi, de AZ tényleg román) területre a mai banderisztán területén.
Isten jobb keze
2022. november 06. 01:36
Mondom én Putyin állandóan kavarná a szart, több országot ily módon vonná be a háborúba! Hogy a jó isten venni ki az összes erejét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!