Pankotai Lili állítja: tanárai „pszichológiai hadviselést” folytattak ellene, hogy távozzon az iskolából

2022. november 29. 21:45

Az ellenzéki aktivista diáklány úgy érzi, az iskola vezetése őt tette felelőssé a „kormányközeli média cikkei és a presztízsveszteség miatt”.

2022. november 29. 21:45
null

Két hete derült ki, hogy Pankotai Lili, az október 23-ai tanár- és diáktüntetések egyik felszólalója iskolát vált. Az ügy előzménye, hogy a Ciszterci Rend pécsi Nagy Lajos Gimnáziumának igazgatója nyilatkozatban határolódott el diákjának beszédétől, mondván: az elmondottak nem összeegyeztethetőek össze az egyházi értékekkel. 

A Telex külön cikkben foglalta össze Pankotai Lili a Szabad Pécsnek és a Szabad Európának adott interjúját, melyekben többek között elmondja, mi miatt döntött az iskolaváltás mellett. A portálon azt írják: Lili egyből leszögezte, hogy nem kirúgták, hanem ő döntött úgy, hogy kiiratkozik, ugyanakkor

a tanári kar nyomás alá helyezte, hogy önszántából hagyja el az iskoláját.

Pankotai elmondása szerint az osztályfőnöke például kiküldte a teremből, és arra kérte a többieket, hogy győzzék meg őt, hogy ne menjen el velük kirándulni, különben az egész osztálykirándulás elmarad. Végül lefújták a kirándulást, és második félévre tették át az időpontot.

„Pszichológiai hadviselést folytatnak ellene”

Az október 23-i beszéd után Pankotai Lili többször is beszélt az iskola igazgatójával és az osztályfőnökével is, de egy idő után úgy érezte, hogy nem fog egyenlő bánásmódban részesülni, sőt, „pszichológiai hadviselést folytatnak ellene”, és

őt teszik felelőssé a kormányközeli média cikkei és a presztízsveszteség miatt.

„Az igazgató az engem tanító tanárokat nyilatkoztatta, és elmondása szerint – egy tanár kivételével – mindenki más azt nyilatkozta, hogy nem tudna velem együtt dolgozni a továbbiakban. (…) Véleményem szerint már csak egy utolsó gyomrost akartak rám mérni ezzel, és azzal, ahogyan ezt közölték” – mondta Pankotai.

Nyitókép: Facebook

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2022. december 01. 13:10
Bizony Lilike. Aki szelet vet, az vihart arat. Te meg egy kis hülye rüfke vagy, aki még ezt sem tudja. Aki csak "faszozni" tud a színpadon és azt hiszi, hogy az valami. Pedig nem.
syphax
2022. december 01. 03:12
Pankotai Lili EGY MINŐSITHETETLENŰL ROMLOTT-FESLETT PERSZÓNA. ÖRÜLJÖN --ÉS ADJON HÁLÁT AZÉRT(!)--HA LEVEGŐT VEHET...MERT MÉG "AZT" SEM ÉRDEMLI MEG A JÓISTENTŐL.
egali
2022. november 30. 18:33
Azt mondta, vállalja a felhivalkodást. Az sajnos ezzel jár. Különben is, az összes tanuló az összes iskolában állandóan nyomás alatt van. Pszichologiailag. Ugyanis tanulni KELL!!! Nem lehet, hanem KELL! Mert nem kapsz jó jegyet, ha nem tanulsz. Ha csúnyán beszélsz, pláne.
KBA98
2022. november 30. 17:19
Lili! Aki hülye az hülye, Te pedig nagyon hülye vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!