Amerikai geopolitikai szaktekintéllyel tárgyalt Orbán Viktor

2022. november 08. 10:00

John Mearsheimer politológus a Karmelitában találkozott a magyar miniszterelnökkel.

2022. november 08. 10:00
null

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta John Mearsheimer világhírű amerikai politológus professzort, akit korunk egyik legmeghatározóbb és legrealistább nemzetközi kapcsolatok szakértőjeként tartanak számon – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kötetlen beszélgetésen, melyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is, elsősorban az ukrajnai háború okairól, előzményeiről és lehetséges kimeneteleiről volt szó. Egyetértettek abban, hogy az ukrajnai háború az elmúlt évtizedek legveszélyesebb konfliktusa, amelyet mielőbb le kell zárni – ismertette Havasi Bertalan. 

John Mearsheimer számos külpolitikai, történelmi, nagyhatalmi témájú elemző kötet szerzője, a világpolitikai folyamatokat és az államok szerepét, viselkedését realista módon közelíti meg.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coupdetat
2022. november 08. 16:38
Szegény kis csuti Lurkó a 13 év alatt még semmit nem talált el ... az ország csődben, mindenki utálja a magyar vezetést és már keresztben- hosszában leszopja 'Brüsszelt' a pénzért.
Namond
2022. november 08. 14:43
Kis ország, nagy tehetség, globális elismertség, hűség a hazához. https://www.youtube.com/watch?v=-DF6GBupT5k
lendvaiildiko
2022. november 08. 13:18
Hétfőn Semjén Zsolt a Karmelitában fogadta David Pressmant, kedden Orbán Viktor fogadta a Karmelitában John Mearsheimer világhírű amerikai politológus professzort, akit korunk egyik legmeghatározóbb és legrealistább nemzetközi kapcsolatok szakértőjeként tartanak számon.
5m007h 0p3ra70r
2022. november 08. 13:09
Kibaszott elszigetelődés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!