Rendkívüli: Íme az Unió 27 „szuperfeltétele” az EU-s pénzekért

2022. november 29. 13:27

Kemény a feltétel-infláció: az eddigi 17 pillanatok alatt 27-re nőtt... Összefoglalónk!

2022. november 29. 13:27
null

Jön a 27 szuperfeltétel, Magyarország kapja a legkeményebb előírásokat az EU-s pénzért – írta meg a Népszava meg nem nevezett brüsszeli forrásokra hivatkozva. Mint írták

A lap szerint szerdán várhatóan 3000 milliárdos uniós felzárkóztatási támogatás felfüggesztését javasolja majd az Európai Bizottság, viszont 2300 milliárdos helyreállítási pénzhez hozzájuthat Magyarország.

A Népszava információi szerint a 17 eredeti feltételből néhányat részekre bontanak, amik 27-ből 21-et tesznek majd ki. A maradék hat feltételből négy az igazságszolgáltatás reformjához kapcsolódik, „az Országos Bírói Tanács hatáskörének kibővítése úgy, hogy beleszólása legyen az igazságszolgáltatási rendszer kulcsfontosságú pozícióba történő kinevezésekhez; egyértelmű szabályok bevezetése a bíróságok átláthatóbb és elfogulatlanabb igazgatásának biztosítására; a kormány azon kiváltságának megszüntetése, hogy megtámadhassa a jogerős bírósági ítéleteket az Alkotmánybíróság előtt; annak a gyakorlatnak a felszámolása, hogy a Kúria megpróbálja megakadályozni a bírákat abban, hogy az EU Bíróságával konzultáljanak.”

Ezeken kívül még két feltétel kötődik majd az európai uniós pénzfelhasználáshoz, egészen pontosan a pénzfelhasználás megbízható belső ellenőrzési rendszerének a működéséhez.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 484 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
21 gramm
2022. december 13. 10:41
PÉNZÉRT NEM ELADÓ A SZUVERENITÁSUNK! Pláne nem 6 milliárdért, mindenki gondoljon bele abba, hogy az mennyi csak egy évi költségvetésünk arányában. Parlamentaris demokrácia keretei között, legális választásokon nyilvánította ki a választók közössége az akaratát. És a többség azt választotta, hogy a jobboldal kormányozzon, hogy az ország önállóan akar dönteni a berendezkedéséről, nem kér a nyugatot uralni próbáló vadliberalizmusból, nem akar háborúba sodródni, nem akar woke-ot. Ha az EU komolyan venné az állítólagos értékeit, akkor elfogadná a választásunk eredményét, nem zsarolna a pénzzel, ami minden tagországnak vita nélkül jár. Az alkotmánybíróság és a bírói tanács összeállítása jogszerű, a bírók a magyar törvények betartásáért tartoznak felelősséggel, nem az EU elvárásainak. Nem kérünk abból, hogy az EU kilúgozza a választásunk politikai eredményeit és meghatározza Magyarország jövőjét. Azért szavaztunk Orbánra. Pont.
aquaszig
2022. november 30. 13:01
Népszavazás - HUXIT!!!
bumbi
2022. november 30. 08:29
A sok okos EU kilépés pártinak mi lenne az elképzelése utána, csatlakozzunk a formálódó Szovjetunióhoz, vagy mi? Az már most jól látszik, hogy a brittek is megbánták a brexitet, pedig azért ők sokkal komolyabb szereplők mind gazdaságilag mind pedig politikai szempontból is.
ZagerEvans2525
2022. november 30. 08:27
Ügyrendi javaslat: sorolja fel a Mandi a 27 pontot. Vagy, ha általa tételesen nem ismert, azt tegye közzé. A címadással, meg az alcímadással felkelti az érdeklődést (legalábbis az enyémet), aztán leírja azt a keveset, amit már eddig én is tudtam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!