Összeveszett egy futár és egy autós, gázolás lett a vége (VIDEÓ)

2022. november 01. 20:11

A 28 éves sofőr jogosítványát elvették, majd súlyos testi sértést okozó közúti balesetben gyanúsítottként hallgatták ki, a férfi tagadta a szándékosságot.

2022. november 01. 20:11
null

Egy autós a forgalommal szemben hajtott be a Dob utcába, ahol az épp szabályosan közlekedő kerékpároshoz közel húzta a kormányt. A rendőrség közlése szerint ezután a futár az autós után ment, hogy tisztázza a történteket.

A Kisdiófa utcában szóváltásba keveredtek, mire a dühös sofőr gázt adott, és elütötte a biciklist, aki elesett, az autós pedig tolatva próbálta elhagyni a helyszínt, de a rendőrök elfogták a közelben. A hatóság tájékoztatása szerint a kerékpáros az ütközésben súlyosan megsérült. A 28 éves sofőr jogosítványát elvették, majd súlyos testi sértést okozó közúti balesetben gyanúsítottként hallgatták ki, a férfi tagadta a szándékosságot.  A vádlott azt állította, hogy tíz éve vezet, de a Dob utca előtt nem vette észre az egyirányú táblát, a futárhoz azért húzta közel a kormányt, mert egy parkolóhelyről kiálló autóssal való ütközést próbálta elkerülni.

A biciklist elmondása szerint véletlenül ütötte el, csak meg akart fordulni, mikor rájött, hogy rosszul kanyarodott be, emiatt következett be a baleset 

– írta a rendőrség. Hozzátették: egy taxi fedélzeti kamerája rögzítette az esetet. 

A felvételen az is látszott, ahogy a szabálytalankodó gépkocsivezető mellett megállt egy biciklis futár, és kérdőre vonta a vezetőt. A sofőr válaszul a kormányt a kerékpáros felé tekerte, majd gázt adott, és elütötte – áll a rendőrség közleményében, a felvételt a BRFK közzé is tette. 

Nyitókép: YouTube

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Katicza
2022. november 02. 17:55
Az autóst nagyon keményen meg kell büntetni. Azonfelül egy tapsot megérdemel, mivel minden pofon jó helyre megy amit egy csürhe bringás kap. Ugyanis a közlekedési társadalom legalja, egy söpredék a pesti bringás. Szabályt nem tart be egyet sem, életveszélyes ahogy közlekednek. Egy olyan bringást nem láttam még aki minden szabályt betartva közlekedik. A pimaszság és a pofátlanság pedig alap náluk, most is mit akar rendőrt játszani és a kocsi után menni. Hívja a rendőröket, adja meg a helyet rendszámot és ennyi. Van térfigyelő, majd akinek joga van rá, az intézkedik. Egy nyomorult bringás ne intézkedjen. Viszont akkor mindenki másnak is így kellene cselekedni ahogy a bringás, vagyis ha valaki szabálytalan bringást lát (nem nehéz, mind az), akkor menjen utána, állítsa meg, és kérje számon, ahogy ő tette az autóssal. Ideje lenne ha nem csak duma lenne a rendőröknél a zéró tolerancia, hanem keményen beleállnának már végre a söpredék bringás csürhébe és rendet tennének. Kökeményen büntetni a legapróbb kihágást is. Előbb-utóbb megtanulnák a rendet. A gyalogosoknak és az autósoknak is össze kellene fogni a bringások ellen.
sagirdilsiz
2022. november 02. 11:43
Mint ahogyan az írás mondja: megdobnak pizzával, lőjj vissza!
Carcess
2022. november 02. 10:07
remélem úgy száz évre vonták be a jogsiját ezt nem lehet kimagyarázni
nyoooc
2022. november 02. 08:47
Jogosítványt elvenni. Jókora kártérítésre is kötelezni. legalább az autót el kelljen adnia miatta. Ráadásul le is csukni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik