Újabb zenélő útburkolatot adtak át Magyarországon (videó)

2022. november 28. 16:47

A 37-es úton haladók ezentúl az Érik a szőlő című népdalt hallhatják utazás közben.

2022. november 28. 16:47
null

Az Érik a szőlő című népdalt játssza az új útburkolat a 37-esen, amelyet hétfőn adtak át. Olyan bordázat van ugyanis az aszfalton, amelyen 80 kilométer/órás sebességgel áthaladva játssza a dallamot az úttest és a gumiabroncs súrlódása. Ha gyorsabban vagy ennél lassabban megyünk, akkor nem lesz tökéletes vagy torz lesz a dallam – írta a Boon.hu.

Mint írták, hétfőn délelőtt tartották a sajtótájékoztatót a 37. számú főút Gesztely és Szerencs közötti 19 kilométeres szakaszának kétszer két sávra bővítésével kapcsolatban. A projekt újabb mérföldkőhöz érkezett el, hiszen annak részeként épült meg az említett Érik a szőlő zenélő útburkolat.

„A projekt nagy lehetőség ad a vidékeken élők számára”

Koncz Zsófia miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, a következő 100 évre vonatkozóan fontos ez a beruházás. „Húsz évet küzdöttünk azért, hogy most ezen a 19 kilométeren december kilenctől a teljes szakaszt lehessen négy sávon használni” – hangsúlyozta.

– fogalmazott Koncz Zsófia. Az országgyűlési képviselő arra is rámutatott: egy nagyon balesetveszélyes útszakasz volt korábban a 37-es főút ezen szakasza – írta a Boon.hu.

A zenélő útszakaszról készült felvételt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. november 29. 13:13
Az út végén kút. Zenélő kút! Bose, vagy Harman Kardon. Ha jég lesz, azt mondjuk virtuózok ülnek a volánnál.
istvanpeter
2022. november 29. 09:34
Igen, de minek?!
kecsketenyeszto
2022. november 28. 21:17
Elalvás ellen jó, feltéve hogy a mellette lakók is örülnek neki, főleg éjjel.
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. november 28. 20:39
Olyat kéne csinálni aminek mind a két kerék alatti sávban különböző dallam van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!