Gulyás: Újraindult a kőolajszállítás a Barátság kőolajvezetéken

2022. november 16. 14:52

Turisztikai akciótervet fogadott el a kormány, változnak a SZÉP-kártya szabályok. Kövesse velünk élőben a legfontosabb bejelentéseket!

2022. november 16. 14:52
null

A szerda kormányüléssel kezdődött a Karmelita kolostorban, amit délután 15 órától rendkívüli Kormányinfó követ.

Gulyás: Valószínűleg ukrán légvédelmi rakéta csapódott be Lengyelország területére

A tegnapi események bizonyítják, hogy mihamarabb tűzszünetre van szükség – fogalmazott a Kormányinfó elején Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető közölte, a kormány a NATO alapcikkelyeit továbbra is kötelezőnek tekinti.  Azt is hozzátette, hogy ismereteik szerint egy ukrán légvédelmi rakéta csapódhatott be Lengyelország területére.

A kormány kedden késő délután tájékozódott a Barátság kőolajvezeték leállása kapcsán, ennek nyomán kiderült, hogy nem a vezeték sérült, hanem az áramellátása – mondta el a sajtótájékoztató elején Gulyás Gergely. A leállás ideiglenes volt, de ha nem indult volna újra, az ország kőolajellátása akkor is biztosított lett volna. Ahogy Szijjártó Péter bejelentette:

szerdán 14 órától, alacsonyabb nyomással, de újra üzemel a Barátság kőolajvezeték.

Turisztikai akciótervet fogadott el a kormány

A tárcavezető közlése szerint a turizmus is témája volt a szerdai kormányülésnek. Gulyás bejelentette, turisztikai akciótervet dolgozott ki és fogadott el a kormány. A koronavírus nehéz évei után még az energiaválság mellett is jó évet fog zárni a turizmus, de kormánytámogatásra lesz szükség – közölte a miniszter.

Változnak a SZÉP-kártya szabályok: eltörlik a füleket, az összegeket egyben lehet majd felhasználni, céltól függetlenül.

A turizmusfejlesztési hozzájárulást is felfüggesztik 2022. október elseje és 2023. március 31-e között, a már befizetett összeg visszaigényelhető lesz.

„Az EP-ben egy képviselő következmények nélkül beszélhet hülyeségeket”

Korábban beszámoltunk róla, hogy Cseh Katalin momentumos EP-képviselő is reagált a kedd esti rakétabecsapódásokra. „A kétkulacsos politika ideje lejárt. Most kiderül, hogy a magyar-lengyel, vagy a magyar-orosz barátság az erősebb” – írta Cseh. A miniszter erről azt mondta: nem szabad az első gondolatnak, indulatnak megfelelően nyilatkozni. Hozzátette: az Európai Parlamentben egy képviselő „következmények nélkül beszélhet hülyeségeket”.

„Sok sikert kívánunk neki!” – Gulyás Trump újraindulásáról

Arról is hírt adtunk, hogy Donald Trump bejelentette: elindul a 2024-es elnökválasztáson. „Sok sikert kívánunk neki!” – így reagált a tárcavezető a korábbi amerikai elnök bejelentésére.

Kövesse velünk a legfontosabb bejelentéseket!

 

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luxusbatar
2022. november 16. 18:39
Régen azért szerettem a mandit, mert akkor még nem lepték el a ballibbant trollok. Mostanában ez is megváltozott.
dezilluzionista
2022. november 16. 17:56
Elképesztő.
írmag
2022. november 16. 16:42
Át kell kapcsolni a cseh 2-re, mert amit ez az egyes ad, az a lázításra beállított hazugság. Nem lehet a magyar törvények alapján ezt a senkit tisztára fürdetni?
anna bolena
2022. november 16. 16:27
A Zsidó Egyetem tanszékvezető tanáraként vajon milyen torz, negativ szemléletet közvetíthet a hallgatóinak ez a sötét lélek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!