„Mielőtt ráérnénk megfagyni, éhen fogunk dögleni” – REAKCIÓ PLUSZ az uniós szankciókról

2022. október 07. 09:00

Heti hírmagyarázat és világmegfejtés, ezúttal Kacsoh Dániellel, Kohán Mátyással és Tóth Máté energiajogásszal.

2022. október 07. 09:00
null

***

A Covid utáni visszapattanás, Putyin machinációi, az orosz-ukrán háború vagy az erre adott uniós szankciók miatt szabadultak el az energiaárak? Miért támadja a szankciókat Moszkva, ha sokat keres rajtuk? Tényleg térdre kényszerítik az agresszort a különböző embargók? Milyen télre számíthat Európa, s benne Magyarország? Ezekre próbáltunk válaszokat adni a Mandiner heti kibeszélő podcastjában. 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo
2022. október 07. 11:39
Az LNG-vel kapcsolatban csak érintették a szállítást. Jelenleg a világon nagyjából 800 LNG szállító hajó van forgalomban. Európa teljes gáz igényét a számításaim szerint 3700 hajórakomány elégítené ki. Hol vannak ezek a hajók - feltételezve, hogy a meglévő 800 hajót már most is teljesen kihasználják.
kambala
2022. október 07. 10:48
na, most nem az van , hogy a svájciak meg a németek "éhenfagynak" , mi meg kapjuk ötödáron a gázt a ruszkiktól , itt meg a nagyokosok jókat röhögtek rajtuk. Csak nehogy az legyen a valóság , hogy mi veszük a legdrágábban gázt .
Avocetta
2022. október 07. 10:34
Én a hidegre reagálnék. Jut eszembe, minden európai, amerikai meteo szolgálat inkább hideg telet jósol (persze honnan a fenéből tudják?), viszont most olvastam, hogy az ukrán Ukrhidrometeorológiai Központ igyekszik megnyugtatni a lakosságot, azzal érvelve, hogy a komoly hideg elkerüli a köztársaságot - így csökken a fűtési szezon. Ügyes, nem? Nyilván gyenge próbálkozás.
ergo07
2022. október 07. 10:32
Ameddig a következmények be nem következnek, addig mindenki azt beszél, amit akar a fenséges Brüsszelben és amíg a számlákat még úgy-ahogy ki lehet fizetni, addig nem lesz változás. Akkor viszont, amikor már tapasztalat lesz a következmény - tömeges bezárások, államcsődök, áruhiány -, nem lesz visszaút. Mit tesz az elkényeztetett nyugati polgár? Hőzöng, tüntet, mert mást nem tud. Mit tesz a hatalom? Uszít. Egymással szemben minden csoportot, amit csak tud. Igen, farkashordáknak nézünk elébe, ha nem történik gyors észhez térés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!