Újabb sztrájkot hirdettek a pedagógusok

2022. október 07. 10:13

A munkabeszüntetés október 14-én lesz.

2022. október 07. 10:13
null

Október 14-én újra több ezer pedagógus sztrájkolhat az iskolákban az óvodákban az Eduline szerint. Mindkét nagy pedagógus-szakszervezet és a Tanítanék Mozgalom is arra kéri az oktatásban dolgozókat, hogy jövő pénteken ne dolgozzanak.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) néhány napja hirdetett országos sztrájkot október 14-re. Felhívásukban azt írták: október 14-én lesz egy éve, hogy a két nagy pedagógus-szakszervezet megfogalmazta sztrájkköveteléseiket. A sztrájkfelhíváshoz a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is csatlakozott, arra kérték az oktatásban dolgozókat, hogy jövő pénteken ne dolgozzanak, vegyenek részt a munkabeszüntetésben. Úgy látják, a kormánynak is észre kell vennie, hogy már a társadalom sem hagyja, hogy a diákok jövőjét feláldozzák.

Október 14-i munkabeszüntetésre buzdít a Tanítanék Mozgalom is, Facebook-oldalukon azt írják, az elmúlt napokban több száz intézmény több ezer pedagógusa vett részt a munkabeszüntetésben és a szolidaritási akcióban, szerda este pedig az elmúlt évek legnagyobb tüntetése zajlott a Margit hídon és a Kossuth téren.

Nyitókép: Facebook

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1istvan
2022. október 07. 13:01
Megjegyzem nem értek egyet a tanárokkal azzal kiváltképpen nem hogy engedték hogy a 14-17 éves diákok az utcára vonuljanak és azt higgyék, hogy valami ellen, vagy mellettnevében tiltakoznak.
Sulammit
2022. október 07. 13:01
Hol volt ez a két baloldali komcsi szakszervezet amikor Gyurcsány vérkomcsi idején 14 ezer tanárt kirúgtak, 300 iskolát bezártak? Hol voltatok akkor tanárok? Orbán mindent megtesz, hogy meleg legyen a lakásotok, osztályotok és ti Dobrev árnyékszék tákolmányának dőltök be? Hülyék vagytok?
Pierre
2022. október 07. 12:59
hajrá!
neszti
2022. október 07. 12:31
Gyurcsányék 14.000 pedagógust küldek el, mintegy 300 iskolát zárattak be. A szivárványos szakszervezet kussban volt... Covid alatt, online és digitális "oktatás"ban a szülők tanították otthon munka után a gyerekeiket. Türelmesek voltunk... Ehhez lehet igazodni a brüsszeli szankciók alatt is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!