Ötvenéves lenne Benedek Tibor vízilabdázó, a Posta bélyeget adott ki a tiszteletére

2022. október 12. 11:03

A bélyegen a háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabdázónak, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitányának a portréja látható.

2022. október 12. 11:03
null

Születésének ötvenedik évfordulóján alkalmi bélyeg kibocsátásával tiszteleg Benedek Tibor vízilabdázó emléke előtt a Magyar Posta.

A bélyegen az 1972. július 12-én született háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabdázónak, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitányának a portréja látható. Az összeállítás emellett tartalmaz egy alkalmi borítékot, melyen egy dobójelenet látható, valamint egy alkalmi bélyegzőt is, ennek motívuma Benedek Tibor legendás mozdulata, vízilabdát tartó csuklószorítós bal karja. A bélyeg Viszlay Márk, a boríték Szaka József fotójának felhasználásával, Kara Orsolya grafikus tervei alapján készült.

Idén a Magyar Posta Benedek Tibor ötvenedik születésnapja mellett az egykori köztársasági elnök, Göncz Árpád jubileumi születésnapjára adott még ki hasonló összeállítást. A Benedek Tibor emléke előtt tisztelgő alkalmi bélyeg és elsőnapi bélyegzésű alkalmi boríték szerdától (mától) vásárolható meg az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is. Benedek Tibor életének 48. évében, súlyos betegségben, 2020. június 18-án hunyt el.

(MTI)

Fotó: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2022. október 12. 12:30
Nagy respect a postának ezért.
Búvár Kund
2022. október 12. 12:18
Dicsőség a hősöknek!
pipa89
2022. október 12. 11:33
Nagyon kedves gesztus a Magyar Posta Zrt-től! A Bajnok. A Kapitány. Sok örömet szerzett a népének, nem felejtünk!
csjanos
2022. október 12. 11:21
...kedves pósta...szerintem sokan vannak még olyanok akik jobban megérdemelték volna....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik