Momentum: Déri az árnyékot választotta!

2022. október 19. 22:31

Kiakadt a lila párt, hogy a lila kerület polgármestere a DK-hoz igazol.

2022. október 19. 22:31
null

Szerdán délután jelentette be Déri Tibor, hogy elhagyja a Momentumot. Újpest polgármestere azt is elárulta, hogy csatlakozik a DK budapesti frakciójához. 

A Momentum a Telexnek küldött közleményében azt írta, hogy 

az elmúlt időszakban egyre érezhetőbbé vált, hogy a polgármester közelebb sodródott más pártokhoz, a Momentumtól pedig távolodott.

Elárulták, hogy belső vizsgálat indult Déri ellen, azonban a kerületvezető nem várta meg annak az eredményét és a „Momentum vezetésének tudta nélkül közölte az újpesti frakciószövetséggel, hogy nem indul újra 2024-ben”.

– írták.

A párt szerint sokatmondó, hogy Dérit a DK úgy is a soraiba fogadja, hogy a politikussal kapcsolatban még nem ért véget az említett belső vizsgálat.

– olvasható a Momentum közleményében, melyben az árnyékozással az árnyékkormányra utalhatnak.

Kapcsolódó

„Gyurcsányék halálos ölelése mindenkit utolér” – Déri Tibor esete a politikával
Nagy István kormánypárti képviselő úgy véli, a baloldali koalíció belátta, hogy Déri tevékenysége vállalhatatlan. Szabó Balázs exjobbikos képviselő szerint nem családi okok állnak a városvezető visszalépése mögött. A Momentum szerint pedig felfüggesztett politikusuk túl közel került egy másik párthoz. Kanász-Nagy Máté LMP-s országgyűlési képviselő közölte, Déri alatt fejlődött a kerület, de kell a változás, ezért a DK-s jelölt támogatása. BŐVEBBEN....

Nagy István kormánypárti képviselő úgy véli, a baloldali koalíció belátta, hogy Déri tevékenysége vállalhatatlan. Szabó Balázs exjobbikos képviselő szerint nem családi okok állnak a városvezető visszalépése mögött. A Momentum szerint pedig felfüggesztett politikusuk túl közel került egy másik párthoz. Kanász-Nagy Máté LMP-s országgyűlési képviselő közölte, Déri alatt fejlődött a kerület, de kell a változás, ezért a DK-s jelölt támogatása.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2022. október 20. 11:14
Történt már ilyen 1984-ben is: akkor Tóth Jokka igazolt a lila Újpesti Dózsából a kék MTK-VM-be.
Abiondi
2022. október 20. 08:23
Nem értem. Miért baj/ügy, ha a lila DK ifjúsági szervezetből a kisdobos felkerül a nagyok asztalához, jelesül DK-s lesz??? Csak nem vitte el magával a sípot vagy a momó-örsi naplót???
chief Bromden
2022. október 20. 07:31
Központosít a dollárbaloldal, a gyengék lemorzsolódnak.
Búvár Kund
2022. október 20. 07:29
Úgy néz ki a Dobrev Klán nagyobb osztalékot oszt vissza, mint a Nyomoremtum...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!