Gyurcsány árnyékkormánya kész segíteni a tanártüntetések megszervezésében

2022. október 07. 12:49

Pedagógusokkal és oktatási szakemberekkel egyeztetett a DK-s árnyékkormány.

2022. október 07. 12:49
null

Dobrev Klára és Barkóczi Balázs, a DK árnyékkormányának oktatási és kulturális árnyékminisztere pénteken pedagógusokkal egyeztettek, hogy közösen dolgozzanak ki megoldást az oktatás problémáira, erről sajtótájékoztatón számoltak be. 

Dobrev Klára biztosította az egyeztetésen részt vevőket, hogy számíthatnak rá. Az Árnyékkormány a jövőben kész segíteni a tiltakozások megszervezésében,

a DK országos szervezete lehetővé teszi, hogy ott legyünk mindenhol az országban, ahol a hatalom a tanárokat fenyegeti” – olvasható a közleményben, amelyet a DK sajtótájékoztatója után küldtek ki.

Az árnyékkormány álláspontja szerint a kormánynak azonnali intézkedéseket kellene bejelentenie, ha azt szeretné, hogy legyen egy rendes tanév, és a tanárok, diákok ne az utcán, hanem az iskolákban legyenek. Az árnyékkormány azt követeli, hogy

  1. vissza kell venni minden, a tiltakozások miatt törvénytelenül elbocsátott tanárt,
  2. vissza kell adni a sztrájkjogot, amit elvettek, és amivel most polgári engedetlenségre kényszerítik a tanárokat,
  3. a hatalomnak asztalhoz kell ülnie a tanárokkal, hogy az azonnali béremelés mértékéről tárgyaljanak.

Dobrev Klára azzal bízta meg Barkóczi Balázst, hogy folytassa az egyeztetéseket, és a pedagógusokkal, oktatási szakemberekkel közösen dolgozzon ki egy hosszú távú stratégiát a magyar oktatás modernizálására.

Az árnyékkormány sajtótájékoztatóját megtekintheti alább: 

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. augusztus 26. 19:42
Gyurcsány árnyékkormánya kész segíteni a tanártüntetések megszervezésében" Öszödön...
tapir32
2022. október 09. 14:05
Vészhelyzet esetén a sztrájk jogellenes. A közalkalmazottakról szóló törvény magatartási elvárásokat fogalmaz meg a közalkalmazottakkal szemben, A kormány és a miniszterelnök szidása, más emberek, különösen diákok jogellenes magatartásra buzdítása biztosan nem tartozik a közalkalmazottaktól elvárt magatartás körébe. Amiképpen, a jogellenes sztrájk sem. Minősített eset mivel, vészhelyzet idején tették. A szakszervezeti és politikai vezetők részéről felelőtlen és aljas magatartás másokat jogellenes magatartásra biztatni és különösen felelőtlen, etikátlan és aljas diákokkal ezt tenni. A tanárok amikor, tüntetni mentek tudták, hogy az jogellenes. Az a pedagógus aki, nem tudja mérlegelni tettei súlyát és következményeit az, ne tanítson! A jogszabályok betartása a társadalmi együttélés alapja. Akik, nem képesek elfogadni a társadalmi rendet azok, alkalmatlanok pedagógusnak és el kell bocsájtani őket. Minden tisztességes pedagógus érdeke, hogy a szakma megtisztuljon a felelőtlen alkalmatlan alakoktól. Világosan elvált a búza és az ocsú. A tanárok és diákok PDSz, a PSz és néhány politikai párt politikai érdekeiért mentek az utcára.
Kamcsatka5
2022. október 08. 21:03
At ló! Azok a kretének csak rontani tudnak! Előre a 4/5-öd ért!
APESZ72
2022. október 08. 14:47
Rohadt kommunisták ! Apja, anyja, nagyapja mind gyilkos, tolvaj kommunista maffiózó volt. Klára is csak gengszter, magyar gyilkos felmenőinek köszönheti, hogy nem takarítónő lett belőle. Aki a gyilkos tolvajok mellé áll, maga is csak lopni akar. Munka nélkül elvenni a másét. Újra ! Aki ezekkel összeáll, nem tisztességes ember !! bűnös maga is!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!