DK: Ha Magyarország nem csak orosz gázt venne, már ma vissza lehetne vonni a „kormányzati rezsiemelést”

2022. október 30. 15:23

A Gyurcsány-párt EP-képviselője szerint a technikai feltételek adottak lennének ahhoz, hogy Magyarország olcsó nyugati gázt vegyen a drága orosz helyett.

2022. október 30. 15:23
null

A Demokratikus Koalíció szerint ha nem csak orosz gázt venne a magyar kormány, már ma vissza lehetne vonni a „kormányzati rezsiemelést” – mondta vasárnapi, online sajtótájékoztatóján a DK EP-képviselője. Rónai Sándor úgy fogalmazott, hogy

Bár a technikai feltételek adottak lennének ahhoz, hogy Magyarország olcsó nyugati gázt vegyen a drága orosz helyett, Orbán Viktor miniszterelnök „kijelentette, hogy az ő kormánya csak orosz gázt fog venni” – állította a politikus.  A kormányfő a magyar érdekkel szembemenve a „Kreml parancsát követi és Putyintól vesz gázt, kerül, amibe kerül” – jelentette ki.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2022. október 31. 15:02
Gyurcsány úgy hazudik, mintha könyvből olvasná. És azt hiszi, az emberek hülyék. Profi hazudozó. Tartja magát őszödi beismeréséhez: hazudik reggel, délben meg este. Ha ő lenne a kormányfő, már romokban heverne a gazdaság, kitört volna a pestis, és az éhhalál.
Robert69
2022. október 31. 08:17
Amíg ilyen szakemberek dolgoznak baloldalt az isten mentsen meg tőlük, hol van nyugati olcsó gáz? Vágyálmaikban Akkor majd függjünk tőlük látjuk hogyan használják az EU akapokat a gázzal nem ugyanigy tennének.
bandee1
2022. október 31. 08:01
2009 Gyurcsány aláírta a Déli Áramlat építését MTI 2009.03.10. 17:13 Gáz nélkül vett lendületet a Nabucco Az EU ad 250 millió eurót, de még akár negyvenszer ennyi pénz kell az évek óta tapodtat sem mozduló gázvezeték-építéshez. A politikai támogatás alakul, de gáz még nincs a vezetékhez. Az oroszok csinálják a fesztivált Megosztották az EU-t, amely eddig is béna kacsaként viselkedett. Húsz évre bebetonozhatják pozíciójukat az oroszok, ami nekünk kifejezetten káros lenne. Minden a gázháborúról A lakosságnak elég a gáz van, de további durva korlátozás jöhet, ha nem oldódik az ukrán-orosz viszány. Szakértők szerint megjósolhatatlan mi történik, az eddigi lépések is példátlanok. Hirtelen sokan a Nabucco mellett Az Európai Néppárt Magyarországot bírálja, az elsőként a Gazprom mellé álló osztrákok kancellárja a Nabuccot dicséri. A Déli Áramlat legyőzte a Nabuccót A Gazprom villámháborút nyert, Budapestnek csak alibi a Nabucco. Elemzés Washingtonból. A tavaly februári megállapodás nyomán újabb, konkrétabb szerződéseket írt alá Moszkvában az orosz Déli Áramlat gázvezeték építéséről Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnökkel Gyurcsány Ferenc. A következő lépés a megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése, ezután dől el, épül-e vezeték, ha igen, 2015-re el is készülne. Gyurcsány Ferenc magyar és Vlagyimir Putyin orosz kormányfő jelenlétében kedden Moszkvában aláírták a Déli Áramlat gázvezeték Magyarországon áthaladó szakaszát megvalósító vállalat alapításáról szóló együttműködési megállapodást és a pusztaföldvári gáztároló fejlesztéséről szóló megállapodást. Az előbbit Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója, valamint Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank elnöke, az utóbbit Miller és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével.
toyoda
2022. október 31. 07:01
Ja, 106 mWh/euró a mostani ár, a határidős decemberi 145 euró. A 2023-as 143 euró. Ez kb. 94 m3 gázra értendő. Azaz, 1 illetve 1,5 euró egy m3 gáz ára. A mennyiség meg egy másik kérdés. Ezt utálom, ezt a DK szektát, mert csak hergel, és a gyűlöletet teríti. Minden tároló már fel van töltve, ill. a kedvező időjárás miatt csökkent az igény, így az ár is (ami így is magas a régi 17-25 euróhoz képest). Amint bejönnek a hidegek, egyből nő az ár is. Ugyan ilyen hiszti a BMW gyár, török vendégmunkás / óvoda esete is. (egy gramm török nő és gyerek nem lesz ott). DK-tól trógerebb szekta a világon nincs, a szavatóit tisztára hülyének nézik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!