Ungváry Rudolf: Orbán, akár az emberevő tigris, sosem téved, ha az áldozatára tör

2022. október 22. 09:13

Az író szerint a kormányfő „a béke hirdetésével egyszerűen elkendőzi a tényleges állapotot”.

2022. október 22. 09:13
null

Ungváry Rudolf író volt a Klikk TV Mélyvíz című műsorának vendége, ahol azt fejtegették, milyen összefüggések érhetők tetten az ukrajnai háború és az 1956-os októberi forradalom között.

Az író szerint a történelem sajátos módon ismétli önmagát. „Ami Orbán Viktor kijelentéseit illeti, amivel most behozta ’56-ot az orosz-ukrán háború ürügyén, az egy hihetetlen történelmi visszaköszönés. Mint mondta, béketárgyalásokat kell folytatni Oroszország és nem Ukrajna, hanem Amerika között. Ennek elmaradása ’56-ban is hiba volt, mondta. Csakhogy akkor itt állomásoztak szovjet csapatok és az egyik fő követelés a kivonásuk volt, fel sem merültek béketárgyalások.

Ráadásul a parlament előtti vérengzést nem az oroszok csinálták, az első napokban nem ellenük folyt a harc”

– fogalmazott Ungváry. Kifejtette, a harmadik világháború a kibertérben zajló információk háborúja. Ezzel az agresszív államok a saját céljaikhoz akarják erőszakolni a valóságot. Teljesen mindegy, hogy mit hazudnak, ha ez a hazugság a céljaikat szolgálja – tette hozzá.

„Orbán nem azért mondta ezt, mert rosszul tudta vagy tévedett – a saját érdeket illetően sosem téved.

Az emberevő tigris sem téved, ha az áldozatára tör. A béke hirdetésével egyszerűen elkendőzi a tényleges állapotot”

– hangoztatta az író. A teljes beszélgetést ide kattintva nézheti vissza.

Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. november 01. 13:24
Nem vagy a barátunk,vén gazember.
rókabácsi
2022. október 24. 16:57
sárga irígység vagy fasztejű pulóverben!
kispolgarigrofo
2022. október 23. 01:02
pedig... A "béke pártján"... egy kis analógiával megvilágítva: Ha a hugod erőszakolják te is csak azt akarod hogy minél hamarabb legyen vége a sikoltozásnak, ugye? Nna, akkor megbeszéltük hogy kinek is a pártján van Orbán. És nem is az álláspont bassza a csőröm, jó, legyen oroszpárti, oké, hanem az a mérhetetlen aljas sunyiság, hogy nekünk csak ki kell bekkelni amíg az ukikat leigázzák... Ez az ótvaros aljas geciség eddig csak a baloldalnak volt sajátja, ettől van hányingerem. Tudom tudom menjek a frontra.. Ettől még Orbán (meg a hívek) nem lesz kevésbé muszkaszopó, és ezt keletről és nyugatról is látják jól.
kovácslajos1930
2022. október 22. 23:18
12 év kormányzás eredménye: bezáró tornatermek, uszodák, éttermek, dupla élelmiszerárak, 430 forintos euró, elszálló államháztartás stb. Bravó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!