Bús Balázs első fokon pert nyert Szabó Tímeával szemben

2022. október 18. 18:19

Az ellenzéki képviselőt mintegy nyolcmillió forintnyi sérelemdíj megfizetésére kötelezték.

2022. október 18. 18:19
null

„Már 2020 óta tart az ügy, akkor vádoltak meg először, de akkor Szabó Tímeát védte a mentelmi joga. A választási kampányban ugyanakkor még vadabb állításokat fogalmazott meg velem szemben, e miatt pert indítottam”  – mondta el a Magyar Nemzet megkeresésére Bús Balázs.

A III. kerületi Fidesz közleményben emlékeztetett, hogy a 2022. évi országgyűlési választások kampányidőszakában Szabó Tímea mint a 10. számú választókerület képviselőjelöltje „túlontúl messzire vetette a sulykot”, amikor saját Facebook-oldalán egy olyan videót osztott meg, amelyben bejelentette, sajtótájékoztatót tart A pedofil bűnözők a Fideszben vannak – a Fidesz óbudai jelöltje, Bús Balázs is elhallgatott egy óvodai pedofil bűncselekményt! címmel és ezt StopPedofidesz! hastaggel publikálta. 

A felvételen Szabó Tímea, az Egységben Magyarországért pártkoalíció másik két képviselőjével együtt szinte végig a fideszes képviselőjelölttel foglalkozott, és olyan kijelentéseket tett rá, amelyek

a bíróság szerint is megsértették Bús Balázs jó hírnevét és becsületét

– hangsúlyozta a lap.

A közleményből kiderült, a Fővárosi Törvényszék a napokban hozta meg elsőfokú ítéletét, amely azt követően született meg, hogy a parlament példa nélküli módon felfüggesztette Szabó Tímea mentelmi jogát

„Szabó Tímea állításairól egyértelműen kiderült, hogy egytől egyig légből kapottak”

A Magyar Nemzet cikkében kiemelte, hogy a bíróság iratai szerint a bűncselekményhez Bús Balázsnak – aki korábban Óbuda polgármesteri tisztségét töltötte be – semmi köze nem volt, az ügyben tanúként sem hallgatták meg. A Szabó által említett bűncselekmény büntetőeljárása már jogerősen lezárult, az elkövetők a megítélt büntetésüket töltik – tette hozzá a lap.

Az óbudai Fidesz a közleményben hangsúlyozta, hogy 

amelyeknek egyetlen célja Bús Balázs lejáratása, erkölcsi befeketítése és a becsületébe gázolás volt”.

Hozzátették, hogy „tekintettel a becsületsértés súlyára és motivációjára, hiszen napjainkban a pedofília elkövetése a társadalmi megítélés szerint a legalantasabb, legaljasabb bűncselekmények egyike, az elkövetőit a legmélyebb megvetéssel és erkölcsi értékítélettel sújtja a társadalom,

Jótékonysági célra fordítja Bús Balázs a sérelemdíjat

Bús Balázs a Magyar Nemzetnek tette nyilatkozatát azzal folytatta: „szomorú, hogy erre az ügyre egyáltalán sor került, de örül, hogy így végződött az eset”. Hozzátette azt is, hogy „nem azért kért sérelemdíjat, hogy haszonra tegyen szert, hanem hogy legyen következménye ennek a súlyos cselekménynek”.

A megítélt sérelemdíj összege, a mindenkori parlamenti képviselői alapdíj hatszorosa, azaz 7 896 000 forint,

amelyet Bús Balázs teljes egészében a Szent Miklós Kollégium és Gyermekotthont támogató Miklós téri Gyermekekért Alapítvány javára ajánlott fel – írta a lap.

Nyitókép: Facebook

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2022. október 19. 05:31
Kétség sem férhet hozzá, hogy Szabó T. egy rút fizetett bajkeverő. /Épp mostanában ütötte el egy kamion volt szeretője feleségét.Hm../
Mediterrán
2022. október 19. 05:11
Kabul rózsája gyűjtésbe kezdhet, hogy leperkálja a büntit.
citromosParizer
2022. október 19. 00:23
Timi-kém egy marbellai kokó körből 50-szer kifizeti...
Sün Balázs
2022. október 18. 23:49
Gratulálok Bús Balázsnak a per nyertességéhez. Bezzeg erről hallgat Óbuda Önkormányzata. A honlapjukon csak attól ömlengenek, hogy pert nyertek első fokon a Metropol ellen. És az újságot szennylapnak nevezték. Remélem, hogy a Metropol is indít pert az önkormányzat ellen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!