„Áramdíjfelárat” számol fel egy kübekházi étterem: 550 forintot kell fizetnie a vendégeknek

2022. október 17. 10:50

„Ha ez a vendégek egyetértésével találkozik, akkor van némi esély a közkedvelt vendéglátóegység megmaradására” – írta a helyi hírszolgálat.

2022. október 17. 10:50
null

Minden vendéggel, aki á la carte fogyaszt a kübekházi Kübecker Manufakturban, 550 forintos „áramdíjfelárat” fizettetnek meg ezentúl annak érdekében, hogy továbbra is nyitva tudjanak maradni – számolt be pár napja a döntésről a Kübekháza Hírszolgálat.

A vonatkozó bejegyzésből az is kiderült, hogy az étterem nemrégiben 150 ezer helyett 480 ezres áramszámlát kapott kézhez, ezután határoztak az áramdíjfelár bevezetéséről és annak összegéről.

ha nem, akkor egy hónapon belül bezárnak, mert veszteséges üzemeltetés árán nem kívánja fenntartani azt az önkormányzat” – hívták fel a figyelmet a bejegyzésben.

„A kormány a rossz gazdaságpolitikája árát az önkormányzatokkal és a lakossággal fizetteti meg”

„Sajnos a kormány a rossz és felelőtlen gazdaságpolitikája árát a vállalkozókkal, az önkormányzatokkal és a lakossággal fizetteti meg. Végiggondolatlan döntések sorozata következtében sorra fognak bezárni vendéglátóhelyek, üzletek, intézmények, mert a nagyfogyasztókra mért embertelen sarcot szinte senki nem tudja megfizetni” – idézte a hírszolgálat Molnár Róbertet, a település polgármesterét.

Molnár arra is kitért, hogy „az ország csődbe jut, százezrek válnak munkanélkülivé, sőt rengetegen éhezni fognak. A személyes és önmagukat korlátozó példamutatást, a társadalommal való szolidaritást, az empátiát ugyanakkor hiába keresem, nyomokban sem látom a kormány emberein” – tette hozzá Kübekháza polgármestere. 

„Hálásan köszönjük megértésüket és támogatásukat a rezsiharcunkban!”

Az étterem egy nappal a bejelentés után azt írta közösségi oldalán, hogy „hálásan köszöni a vendégek megértését és támogatásukat a rezsiharcunkban.”

A posztból kiderült, hogy azóta „rengeteg együttérző telefont és messenger üzenetet kaptak” és sok vendégük bátorította őket kitartásra.

A felárról szóló bejegyzést alább olvashatják:

Nyitókép: Kübecker Manufaktur Facebook-oldala

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vemiko
2022. október 17. 15:22
hidegtálakra is?....a piac majd uis eldönti, h működik-e?.....amúgy meg sztem hangulatkeltés.....aki dolgozott már vendéglátásban ismeri a haszon mértékét....
Szeredai
2022. október 17. 13:44
A T. Polgármestertől naponta 10 ezer e-mailben, üzenetben kellene ezután érdeklődni az elrontott gazdaságpolitika felől. Hátha elárul valamit a világpiaci árakat kordában tartani tudó Nobel díjat meghaladó a tudásából.
Volo
2022. október 17. 13:18
Piszkos tolvaj DK-s nyomoroncok!
nempolitizálok
2022. október 17. 13:15
Támogatom, végül is nem kötelező odamenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!