MSZP: Ujhelyi István fizesse ki a tartozását, és adja vissza EP-képviselői mandátumát!

2022. október 02. 14:18

„A hosszú barátság alapja a pontos elszámolás” – fogalmazott az MSZP az Ujhelyi Istvánnak címzett levelében.

2022. október 02. 14:18
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, vasárnap délelőtt Ujhelyi István baloldali EP-képviselő nyílt levélben jelezte pártja, az MSZP felé kilépési szándékát. Mint fogalmazott: „hosszú idő tépelődése, belső vajúdása és gyászmunkája után írom most ezeket a sorokat”.

Időközben az MSZP is reagált Ujhelyi levelére:

„Sajnálattal vettük tudomásul, hogy Ujhelyi István az MSZP nevének sikertelen megváltoztatása, a visszavont népszavazási kezdeményezése és a feladott pártelnöki ambíciója után úgy döntött, kilép a Magyar Szocialista Pártból. Abból a közösségből, amelynek nemrég még azt ígérte, továbbra is aktív tagja lesz, és elszántan küzd a közös sikerekért” 

„Csalódva, de barátsággal gondolunk Ujhelyi Istvánra. Azonban – ahogy a mondás is tartja – a hosszú barátság alapja a pontos elszámolás. Arra kérjük Ujhelyi Istvánt, rendezze a szocialista párt felé az elmúlt években felhalmozott jelentős tartozását, egyben felszólítjuk, hogy adja vissza EP-képviselői mandátumát, amelyet a Magyar Szocialista Párttól kapott” – idézte a 444.hu az ellenzéki párt reakcióját.

Kapcsolódó:

Ujhelyi István is távozik az MSZP-ből
„Valami összeragaszthatatlanul eltört” – fogalmazott búcsúlevelében az MSZP EP-képviselője.
Bővebben...

Nyitókép: Facebook

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishegyi
2022. október 02. 20:14
Ágika majd lekapcsolja a villanyt:) Csak nehogy nekimenjen az ajtónak megint! Pityunak lőttek, pedig mennyit harangozott!
Peregrino333
2022. október 02. 20:03
Sumák. Már rég DK-ás
Barakka1962
2022. október 02. 19:58
Hogy alakítottak volna ezek kormányt ? Az egész moslék egymást marja.....1 hónap után kormányválság lett volna.
linkeloe
2022. október 02. 19:40
Jávor Bendzsi újból lerántja magát!! :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!