Beleszállt a Telex Gyurcsány Orbán Viktort „letörpéző” posztjába

2022. október 04. 13:13

„Orbán testmagasságán élcelődnek Gyurcsányék, közben a legeurópaibb pártnak nevezik magukat” – írta a portál.

2022. október 04. 13:13
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke „Törpe” címmel közölt újabb bejegyzést, amelyben egy sor újabb kritikával illette Orbán Viktort és kormányát. Ezek mellett pedig megjegyzést tettek a miniszterelnök magasságára is.

A bejegyzésre kritikus hangvételű cikkel reagált a Telex is.

Mint írták, Gyurcsány Ferenc szövege „Orbán Viktor testmagasságán élcelődik, mindezt úgy, hogy a szöveg mellé egy olyan képet raktak, amin ott virít a Demokratikus Koalíció szlogenje:

„A Demokratikus Koalíció döntéshozói nem tudják, mit jelent európainak lenni”

Néhány részletet idéztek is a bejegyzésből, – hogy mint fogalmaztak – éreztessék „mennyire komoly a helyzet”:

  • „A Törpe pipiskedik, ágaskodik, mióta csak van”
  • „A mi szerencsétlen Törpénk”
  • „Történelmi Törpe”

A cikkben igyekeztek magyarázatot is találni a történtekre. „Az egyik magyarázat az, hogy a Demokratikus Koalíció döntéshozói nem tudják, mit jelent európainak lenni” 0 írták.

A Telex arra is kitért, hogy az EU alapelveit meghatározó Lisszaboni Szerződésben olyan értékek szerepelnek, mint az emberi méltóság tisztelete vagy éppen az olyan megkülönböztetések elutasítása,

„A másik magyarázat Gyurcsányék magatartására, hogy valójában pontosan tisztában vannak ezekkel a dolgokkal, de farizeusként viselkednek, és másoktól ugyan elvárják, hogy betartsák ezeket, de magukra nem tartják érvényesnek” – hívta fel a figyelmet a portál.

A Telex felidézte, hogy az ellenzéki oldalon nem új jelenség az, hogy vezető pozícióban lévő politikusok Orbán Viktor testalkatán gúnyolódnak. Karácsony Gergely tavaly arról beszélt, hogy „Orbán alacsony és kövér, ő meg magas és vékony”. Ezután végül elnézést kért. A főpolgármester azt írta: „…tudom, ilyennel nem viccelünk, ez nem lehet része a politikai vitáknak, mindenkinek kijár az alapvető tisztelet”.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toyoda
2022. október 05. 14:54
Szerintem Fletó azzal most nem téved, hogy a leg európaibb pár.
Wezuv
2022. október 05. 13:27
Pedig ez pontosan így van. Ők a legeurópaibb párt. Jelen állás szerint ők felelnek meg az európai "értékeknek" itthon és az EU-ban is. De hogy erre büszkének kellene-e lenni, na az egy jó kérdés!
DFK
2022. október 05. 12:15
Az a helyzet, hogy ez a DK szavazók szintje. A törpézés. És mivel a balfélről nem nagyon van elhatárolódás ettől, tulajdonképpen a teljes baloldalnak ez a szintje. Ezért azokat a baloldali politikusokat és művészeket, akik nem határolódnak el ettől, minden szinten bojkottálni kell. Ha a baloldali, liberális sajtó betartaná azt, amit magáról mond, akkor amíg a DK nem kér bocsánatot, addig a DK-ról egy sort sem volna szabad írniuk. Politikai és kulturális karantént a baloldalra!
hidegfehérmintaled
2022. október 04. 20:33
Irígykedik a DögKutas...ismeri a mondást...kis ember nagy bottal jár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!