Magyar-osztrák-szerb csúcs – a partnerséget hangsúlyozta a szerb elnök és az osztrák kancellár Budapesten

2022. október 03. 16:00

Magyarország, Ausztria és Szerbia közös akciótervet dolgoz ki a három ország rendészeti erői számára.

2022. október 03. 16:00
null

Magyarország, Ausztria és Szerbia partnerségét hangsúlyozta az illegális migráció elleni fellépésben a szerb államfő és az osztrák kancellár hétfőn Budapesten.

Karl Nehammer osztrák kancellár a magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón elmondta, Ausztriának meghatározó biztonsági kérdés az illegális migráció elleni fellépés, amelyben hosszú ideje együttműködik az osztrák, a szerb és a magyar rendőrség, a találkozó eredményeként pedig tovább bővítik a rendőri szervek közötti együttműködést.

Annak ellenére, hogy Ausztria nem rendelkezik külső uniós határral, már csaknem 70 ezer menedékkérelmet fogadtak be Indiából, Pakisztánból, Bangladesből és Afganisztánból érkezett emberektől, emellett az ország védelmet nyújt 80 ezer Ukrajnából érkezett menekültnek – közölte a kancellár.

Aleksandar Vucic szerb államfő arról beszélt, Szerbiában egyre nagyobb problémát jelent az illegális migránsok növekvő létszáma, valamint Oroszországból és Ukrajnából is már mintegy 17 ezren érkeztek menekültként az országba.

Emlékeztetett, az Európai Unió január 1-jétől életbe lépő új vízumpolitikája miatt nehezebb lesz Szerbiából a nyugati országokba utazni, ennek kezelésére Magyarország, Ausztria és Szerbia közös akciótervet dolgoz ki a három ország rendészeti erői számára.

Kapcsolódó:

Orbán Viktor az illegális migrációról: Mindenkinek az az érdeke, hogy az első védvonal minél délebbre tolódjon
A magyar miniszterelnök három pontban foglalta össze javaslatcsomagját a migrációs válságra.
Bővebben...

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2022. október 03. 18:56
Lenne még sok kérdés, amiben össze kellene fogni... Tágabb Kárpát-medencei környezetünkben. A migráció fizikai megállítása a "legkisebb" és legegyszerűbben megoldható probléma - lenne... De ez sem sikerül...
Namond
2022. október 03. 17:31
Ez mit ér a horvátok, szlovének é szlovákok nélkül? Ez egy orbán fényezés, hogy a Fidesz, belökhesse a globális politikába?
megfejtô
2022. október 03. 17:19
Nincs az Óbán elszigetelve?! Holnap meg is bukik
Hunmagyar
2022. október 03. 17:17
Óvatosan Vuciccsal. Mint a lengyelekkel. Nincsenek barátaink. Csak Mária országa van, magyar nemzet, hun nap lánkák és napfiak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!