Karácsony Gergely nagyon kiakadt, szerinte a kormány „ingyen nem lehet ennyire hülye”

2022. október 24. 20:51

Budapest főpolgármestere Facebook-oldalán akadt ki a kormány döntései miatt.

2022. október 24. 20:51
null

Karácsony Gergely a közösségi oldalán számolt be arról, hogy 100 euróra csökkent a gáz megawatt-óránkénti világpiaci ára. Majd véleményt fogalmazott meg a kormány energiapolitikájával kapcsolatban.

Bejegyzésében azt írta, hogy a világpiaci ár csökkenése ellenére „a kormány döntése értelmében a távhőszolgáltatóknak január elsejétől mégis több mint háromszor ennyit kell majd fizetniük a gázért”.

„Mindez többek között azzal jár, hogy kórházak, iskolák, óvodák 13-szoros árat kell fizessenek januártól a távfűtésért” – ismertette a következményeket Karácsony Gergely.

– adott hangot véleményének Budapest első embere.

Karácsony Gergely vonatkozó bejegyzését alább olvashatják:

Nyitókép: Trenka Attila/Mandiner

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fonak
2022. december 02. 11:43
Na hogy is volt ez? Az európai gázárak az augusztus végi történelmi csúcsokról egészen október végéig lefelé tartottak, majd 100–120 euró körüli megawattóránként sávban oldalaztak, főként az enyhe időjárásnak köszönhetően. A fűtési szezon is így a szokásosnál később kezdte meg a felhalmozott készletek kiürítését, számos LNG-tanker a tárolók töltöttsége miatt kipakolni sem tudott, sőt olyan is volt, hogy az egyórás szállítású földgáz ára a negatív tartományba került. A hideg beköszöntével azonban már nem lehetett a fűtés megkezdését tovább halogatni, így elkezdtek csökkeni az európai gáztárolók készletei is, aminek hatására ismét felfelé lódultak az árak. Noha az európai tárolók töltöttségéről szóló információkat közlő AGSI adatai szerint november 29-én még mindig közel 95 százalékon voltak teli a tárolók, a holland TTF gáztőzsdén hétfő óta 120 körüli értékről közel 160 euróig nőttek a megawattóránkénti árak, ami persze némileg várható is volt az ideiglenes túlkínálat megszűnésével. A helyzetet nem segíti az sem, hogy a freeporti LNG-terminál a vártnál később lép ismét üzembe, ahogy az sem, hogy az orosz vezetékes szállításokat kiváltó alternatív források kialakítása azért éveket vehet igénybe. Hosszabb távon azonban az LNG-infrastruktúra fejlődése miatt a földgázra is az olajhoz hasonló, valóban világpiaci ár alakulhat ki a jelenleg jellemző regionális árakat követően.
kamasuka
2022. október 25. 19:59
Hogy ez milyen gecibuta! Tele az összes EU tározó. Nincs hely. Persze, hogy esik a gáz ára, és még tovább, mert senki se vesz két héttel november előtt, cseszd meg! Akinek agya volt, korábban vett, hogy időben hozzájusson és fel legyen töltve a tározója, te hülye főkreténje az úrnak! Nem lehet ennyire hülye egy kibaszott főkretén, bassza már meg, de tényleg! Amikor majd kell, megint toppon lesznek az árak. 170 éves német cégek csődöltek be. Ezt beszéld meg velük is, hogy milyen hülyék mindenhol a világon, bakker!
Pitypangocska
2022. október 25. 12:08
Geri magából indult ki?
vastaps
2022. október 25. 10:37
A faszt gergej , a faszt !! Azt. pestiesen mondva , a faszt !!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!