Schobert Norbi az energiaválságról: Brüsszelben vannak a felelősök

2022. szeptember 15. 15:57

„Bízok abban, hogy az unió vezetői a tükörbe tudnak nézni reggel, amikor egy hónap múlva meg fog állni a rendszer” – fogalmazott az üzletember.

2022. szeptember 15. 15:57
null

Schobert Norbi csütörtökön Instagram-oldalán osztott meg videót, amelyben a jelenlegi gazdasági helyzetről fejtette ki gondolatait. „Kőkemény döntéseket kell meghozni. Olyan döntéseket, amiket nem hoztam még soha életem során, mert a világ nem volt olyan, hogy döntésekre kényszerítsen, tudjátok?

Most egy gazdasági válság van, nem világválság. Európai válság, nem magyar.

Azt kell tudni erről a gazdasági válságról, hogy energiaválság. Ezzel sok újat nem mondtam. Megfogadtam az elmúlt egy évben, hogy majd lazítok, kiengedek, és nem fogok sokat melózni, küzdeni. Nem tudok lazítani, mert éjszaka is jár az agyam” – mondta a fitneszedző.

Úgy folytatta: „Megjöttek a rezsiszámlák. Ilyenkor mindenki nekifeszül a kormánynak meg a miniszterelnöknek. Hát, én ezt nem fogom megtenni. Nem vagyok a barátja, sőt, még a kegyeltje sem vagyok, egyszerűen dolgozom velük és másokkal is az egészségért” – fogalmazott, hozzátéve: ezt a munkát immár harminc éve űzi.

A felelősökről így beszélt Schobert:

Ki tehet erről? Nem a kormány, higgyétek el! Az unió tehet erről, Brüsszelben vannak a felelősök.

És ezt a videót önszántamból mondom, és nem megbízásból”. Szerinte azok a döntéshozók a felősek a válságért, akik meghozták a szankciós döntéseket Oroszország ellen. Schobert kiemelte, hogy ő nem putyinista, sőt, korábban milliókkal segítette az ukrán menekülteket, de most már „nincs kedve beleszólni a háborújukba”, szerinte ez az EU-tól független konfliktus, Ukrajna és Oroszország magánügye.

Meglátása szerint az unió lakossága nemhogy pár nehéz év előtt áll, de anyagilag és üzletileg nem fogjuk kibírni tavaszig sem, be fog zárni minden. Az Európai Unió „lábon lőtte magát, leamputálta mindkét lábát, vérzik, és a sebet el sem kötötte”.

Egy megoldás van: az Unió vezetőinek tükör elé kéne állni reggel. Csak az orrukig látnak, nem látnak tovább, sajnos.

Ezekért a döntésekért felelni kell majd a nép előtt. A nép előtt, aki utcára fog kerülni, meg fog fagyni télen, éhen fog halni, és nem fogja ezt kibírni a társadalom tavaszig” – mondja az üzletember.

„12 év jólét volt Magyarországon. Munkanélküliség eltűnt, 63 ezer betöltetlen munkahely. Év végén meg lesz egymillió munkanélküli? Oké, most még meleg van, de ha novembertől bezárnak az iskolák, uszodák, fitnesztermek? Teniszpályák ki sem nyitnak. A sok edző, sok pultos, sok kis pékség, kiskereskedő, kis cukrász, kis bio-boltos miből fogja kifizetni azt a rezsit, ami egy családon belül egy fizetésnek felel meg?” – tette fel a kérdést.

Szerinte az EU egy olyan háború áldozata lett önszántából, amiből nem fog jól kijönni.

Bízok Magyarország miniszterelnökében, bízok abban, hogy megfelelő döntést fog most is hozni,

és bízok abban, hogy az unió vezetői a tükörbe tudnak nézni reggel, amikor egy hónap múlva meg fog állni a rendszer” – mondta Schobert.

A teljes monológot itt nézheti vissza:

 

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. szeptember 16. 11:03
Mond meg Norbi, ha ingyen akarsz (raktár) konditermet - nem szégyen az, de ha szép nem vagy legalább hülye ne legyél - te csak udvarolj nyugodtan a kövér nőknek, ahhoz értesz!
Spiltyu
2022. szeptember 16. 10:58
Norbi már nincs annyira kipattintva mint régen... mostanában nem gyúr?
ExMunkatárs
2022. szeptember 16. 06:34
Ha 1 Wh = 3,6 kj és 1 kcal = 4,2 kj, a paksi atom évente 16 ezer TWh áramot termel és egy átlagos Norbi Update kakaóscsiga energiatartalma 347 kcal (serving size 75g), akkor naponta és fejenként hány csigát kell elfogyasztanunk az atomerőmű kiváltásához?
nekoashi
2022. szeptember 15. 22:41
Nem az eszéért szeretik norbikát..... Már aki......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!