Ruszin-Szendi: A Magyar Honvédség megérkezett a 21. századba

2022. szeptember 07. 15:36

A parancsnok az újonnan vásárolt, német gyártmányú PZH 2000-es önjáró lövegek első éles lövészetén vett részt.

2022. szeptember 07. 15:36
null

A Magyar Honvédség megérkezett a 21. századba – jelentette ki a Magyar Honvédség parancsnoka szerdán, a Fejér megyei Bakonykúti melletti központi gyakorlótéren, ahol az újonnan vásárolt, német gyártmányú PZH 2000-es önjáró lövegek első éles lövészetén vett részt.

Ruszin-Szendi Romulusz hangsúlyozta: a Magyar Honvédség „a jelenkorba ugrott”, végre megjelent a 21. századi technológia a tüzérségnél, de nem állnak meg, hanem lesznek további fejlesztések.    

A parancsnok történelminek nevezte a napot, mivel minden idők egyik legnagyobb hatótávolságú csöves tüzérségi eszközének első éles lövészetét hajtották végre magyar felségjellel, magyar területen. Megemlítette, hogy az önjáró lövegek lőtávolsága 30-40 kilométer, megnövelve pedig 70 kilométer. Az altábornagy közölte, hogy a német cég egyelőre három löveget adott át, de még huszonegy érkezik, és a szállítás folyamatos lesz.

(MTI)

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 08. 12:57
Rémusz bácsi meséi..:)
Kivűlálló
2022. szeptember 08. 04:24
"Ruszin-Szendi: A Magyar Honvédség megérkezett a 21. századba" :D :D :D :D :D
Davidov
2022. szeptember 07. 22:44
Én már 22 éve megérkeztem Rémusz.
krampus
2022. szeptember 07. 22:23
Ha a hadugyminiszter igy nyilatkozott akkor ha nem lesz kepes megvedeni a csaladomat, akkor szamithat ra hogy levadaszom a kolykeivel egyutt, menekuljenek akar Del-amerikaba is. Nyomorult fasszopok. Ez a szendi a fasszopason kivul mihez ert? En nem vagyok katona de beultem Berlinben az egyetemre Hadtudomanyok szakra, mert erdekelt a dolog. Mindig ott bukott el minden csata, hogy par hulye katona azt hitte magarol, hogy majd ok megvedik a nepet! Aztan amikor nem jott ossze, a fegyvertelen nepet lemeszaroltak es halalra eroszakoltak. Ahol viszont a nep fegyveres, ott eselytelen barmilyen ellenfel, max ha mai korokban bombakkal, raketakkal szarra lovik a telepulest. Tenyleg nem kene nagy hadsereg, legvedelem, halom tankelharitos es haderonek meg a teljes felnott lakossag. De a katona eljatssza hogy o az atyauristen. Azert en nem akarom a vasarra vinni a boromet meg a csaladomet ugy, hogy mas donti el hogy fegyverhez jussak vagy sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!