A baloldal fekete öves gyurcsányistát indít a második kerületi időközi önkormányzati választáson

2022. szeptember 30. 18:00

Nagy Eszter már egyetemistaként csatlakozott a Soros-hálózathoz, egyébként 2012 óta posztol DK-s tartalmakat a Facebook-oldalán.

2022. szeptember 30. 18:00
null

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap a második kerületben. A 2. számú választókerületben azért kell a lakóknak az urnák elé járulniuk, mert meghalt a képviselőjük, a DK-s Tompa János, aki  2019-ben 49,46:39,67 százalék arányban verte meg a fideszes Bálványkövi Istvánt, a bronzérmet a Kétfarkú Kutya Párt színeiben indult Kalóczkai Attila Gyula (10,87 százalék) szerezte meg. Három évvel ezelőtt a 14 körzetből tízet nyert meg az ellenzék (nem tartozott ide a Jobbik, a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom viszont igen), így a városvezetés a polgármesterrel együtt 12 képviselőből áll, a Fidesz-KDNP-nek pedig 8, a Kutya Pártnak 1 politikusa van az önkormányzatban. Így a választás eredménye nem befolyásolja a baloldal képviselő-testületi többségét.

Már egyetemistaként csatlakozott a Soros-hálózathoz

A kormánypárt újra Bálványkövivel próbálkozik, a Kutya Párt cserét hajtott végre, tőlük Hildebrand Krisztián Roland száll ringbe, az ellenzék nevében a DK állított jelöltet. Nagy Esztert a pártján kívül az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és az LMP is támogatja, viszont a Jobbik és az MMM – hiszen nagyon rossz most a viszony Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc között – nem.

Nagy Eszter nem most fedezte fel magában a DK-s politikust, 2012 óta posztol DK-s tartalmakat a Facebook-oldalán. Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban ugyanakkor már egy évvel korábban is tett közzé bejegyzést, amelyben a bukott kormányfő mellett állt ki a 2010 előtti ügyek vizsgálata során. Nagy – figyelembe véve eddigi életútját – a külföldi érdekcsoportok fekete öves gyurcsányista jelöltjének számít. Már egyetemistaként csatlakozott a Soros-hálózathoz – a LinkedIn oldala szerint 1996-ban végzett a Corvinus Egyetem külkereskedelmi szakán –, hiszen az AISEC tagja volt. A nemzetközi hallgatói szervezetet pedig

maga Soros György is megdicsérte,

amikor úgy fogalmazott, „talán egyetlen szervezet sem érte el a dinamizmusnak és sikernek azt a szintjét, amelyet az AIESEC. A nemzetközi közösség kimagasló támogatásával méltán érdemli meg az üzleti élet vezetőinek bizalmát". Nagy Eszter bő húsz évvel később (2017 és 2018 között) a szintén Soros Györgyhöz köthető CEU hallgatója volt, ahol nemzetközi kapcsolatok szakon tanult.

Egyébként Nagy Eszter szélsőliberális kötődését már a Facebook-profilképe is tükrözi, amely többek között az LMBTQ-lobbi melletti kiállásáról is árulkodik, kitette a fényképéhez az „A család az család” szlogent, emellett a Meseország mindenkié című könyv borítójáról készült felvételt is. Egyik fotója alatt pedig a Soros által finanszírozott CEU mellett tett hitet.

Páneurópai föderalista civil mozgalom

Az is egyértelmű, hogy a DK-s politikus az Európai Egyesült Államokat szorgalmazó brüsszeli elit kvázi hazai lobbistája:

végezettsége és nyelvtudása (angolul, franciául, spanyolul és németül is beszél) ismeretében nem meglepő, hogy a külügyi pályán helyezkedett el. 1997 és 2009 között a külügyminisztérium állományában volt (a távozása után többször nyilvánosan is bírálta az Orbán-kormányok külpolitikáját, a keleti nyitást).

Ezt követően hat évig a Conet Számítógép és Hálózatfejlesztő Kft-nél dolgozott pénzügyesként (a cég referenciái között szerepel az OTP Bank, az MKB Bank, a Kereskedelmi Bank, a Raiffeisen Bank és a MOL). 2015 és 2021 között szülési szabadságon volt, de 2019-től szabadúszóként már dolgozott, (angol és francia nyelven diplomáciai kommunikációt oktatott, valamint szerzőként és projektmenedzserként is tevékenykedett), majd 2022 júniusa óta az UEF Hungary elnökeként dolgozik. 

Az UEF Hungary, az Európai Föderalisták Uniójának magyarországi egyesülete 2013-ban alakult, és egy páneurópai föderalista civil mozgalom részeként és pártokon átívelő egyesületként fogja össze azokat a magyar és európai állampolgárokat, akik készek egy föderális Európa felépítésére törekedni. Az UEF Magyarország közös platformot biztosít azoknak a magyar és európai polgároknak, akik képesek és el is akarják kötelezni magukat a demokrácia mellett, készek konstruktív vitákat létrehozni és hozzájárulni a föderalizmus témáihoz.

A baloldali kampány jelentős részét külföldről finanszírozták

Az Európai Egyesült Államok létrehozását nyíltan támogató Gyurcsány-párt ugyanúgy nem tekinti értékesnek a magyar önrendelkezést és szuverenitást, mint az európai föderalisták magyarországi egyesületét vezető Nagy Eszter. A DK-s jelölt egyébként 

a határon túli magyarok választójoga kapcsán is a bukott miniszterelnök véleményét osztja.

Mindez már csak azért is érdekes, mert Nagy Eszter 2001-ben, a Külügyminisztérium főtanácsosaként a határon túli magyarok pécsi fesztiválján képviselte a magyar államot. 

Az pedig, hogy Nagy Eszter kötődik a föderalista Soros-hálózathoz, azért is problematikus, mert nemrég kiderült, hogy a baloldal' 22-es országgyűlési választási kampányának jelentős részét külföldről finanszírozták. Mindezt az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter maga vallotta be. A jelek szerint Nagy Eszter személyében egy külföldi érdekcsoportoknak elköteleződött politikust indít a baloldal a II. kerületi időközi önkormányzati választáson.

Nyitókép: Nagy Esztert Para-Kovács Imre újságíró is támogatja, Nagy Eszter Facebook-oldala

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Davidov
2022. október 01. 10:38
Ez a loncsos ember a képen rontja az esélyt...
Reszelő Aladár
2022. október 01. 09:38
Igazi hasznos idióta. Ebben hisz hadd tegye. Csak ne nálunk és ne választott pozícióban. Húzzon Brüsszelbe, ott minden olyan nemzetközi.
zorroro
2022. szeptember 30. 23:47
Szijjártó Drúzsba Peti meg már gimnazista korában egy teljes tanévet töltött a Soros Alapítvány támogatásával az USA-ban.
nyugalom
2022. szeptember 30. 23:26
Hazaküldtek, int makit, berget, csekkatkat, donat et-nőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!