Hetvenre nőtt a majomhimlősök száma Magyarországon

2022. szeptember 01. 14:57

A múlt héten igazolt fertőzöttek 29 és 43 év közötti fővárosi férfiak.

2022. szeptember 01. 14:57
null

Újabb hat embernél igazolta a majomhimlő-fertőzést a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), velük együtt már 70 ember esetében mutatták ki a betegséget Magyarországon – közölte az NNK csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták:

a múlt héten igazolt fertőzöttek 29 és 43 év közötti, fővárosban élő férfiak.

Általános állapotuk megfelelő, kórházi kezelésre egyikük sem szorul. A területileg illetékes járványügyi hatóság valamennyi betegnél járványügyi vizsgálatot, ennek keretében kontaktkutatást végez – tették hozzá.

A betegség általános, nem specifikus tünetekkel – lázzal, hidegrázással, izomfájdalommal, hátfájdalommal, fejfájással, fáradtsággal –, illetve a nyirokcsomók duzzanatával kezdődik, majd 1-3 nappal a bevezető tünetek után bőrkiütések jelennek meg. A kiütések sok esetben először az arcon, majd a tenyéren és a talpon fordulnak elő, de megjelenhetnek a szájnyálkahártyán, a nemi szerveken és a végbél környékén is.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Franzstadter
2022. szeptember 03. 00:58
Azért barátaim! Pest buzizása erős! Ismerek párat, annak többsége vidéki, aki ide jött b..ni, mert odahaza kevesellte a partnert.....Az ordas rablógyilkosok is Pestre jönnek eltűnni a rendőrök elől.
kozmosz
2022. szeptember 03. 00:48
Kevesebb buzi lesz.
Cyklon
2022. szeptember 02. 09:18
Csak 70? És nem halálos? Végre jöjjön már egy olyan vírus amelyik mind eltakarítja őket a Föld színéről.Egy kicsit megtisztulna a világ a szennytől. Az őket pártoló liberálisokra is ezt az áldást kívánom.Akkor majd a világ szebb napokat élhetne.
Trombitás Keresztély
2022. szeptember 02. 00:12
A Horvátországból egy hónap után hazatérők behurcolták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!