Karácsony kesergett, a csepeli polgármester megoldotta: mégsem zár be a csepeli munkásszálló

2022. szeptember 28. 11:43

„Ilyen nehéz helyzetben a megoldást csak tárgyalásos úton, együttműködve lehet megtalálni. Nem pedig fenyegetőzve és üzengetve, ahogyan azt Karácsony Gergely főpolgármester tette” – írja Csepel polgármestere.

2022. szeptember 28. 11:43
null

„A kolléganőm sírva tette le a telefont. A titkárságomat egy apuka hívta. Azt kérdezte, mégis hova menjen a négy kiskorú gyerekével most, hogy kirakja őket a tulajdonos a csepeli munkásszállóból” írta korábban Facebook-oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester az állította, Jellinek Dániel „egynapi profitja elegendő lenne a helyzet megoldására”.

Karácsony bejegyzése végén így fogalmazott: „ha Jellinek úr mégsem hajlandó 200 ember lakhatása érdekében feláldozni egynapi profitját, akkor adja át a munkásszállót a Fővárosi Önkormányzatnak, mert mi nem »piaci alapon«, de emberiességi alapon megakadályozzuk, hogy emberek kerüljenek onnan az utcára”.

Megállapodtunk – NEM zár be a csepeli Zászlós szálló

– jelentette be Borbély Lénárd csepeli polgármester. „Sikeres tárgyalást folytattam a szállót működtető Indotek Group vezetőjével, Jellinek Dániellel, akivel nemcsak arról állapodtunk meg, hogy vállalják a téli üzemelés többletköltségét és továbbra is működtetik a megemelt árak mellett az épületet, hanem további fejlesztéseket is végrehajtanak” – számolt be Borbély. Hozzátette:

„Ebből is jól látszik, hogy az ilyen nehéz helyzetben a megoldást csak tárgyalásos úton, együttműködve lehet megtalálni.

Nem pedig fenyegetőzve és üzengetve, ahogyan azt Karácsony Gergely főpolgármester tette

– fogalmazott a polgármester.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2022. szeptember 28. 13:35
Emlékszem egyszer a szálló éttermében ebédeltem egy ismerősömmel teljesen random futtába beestünk útban valahová és meglepően jó kaja volt tök olcsón.
hoat4
2022. szeptember 28. 13:04
Szóval KG kiírt valamit Facebookra, majd ennek hatására pár nap múlva megoldódott az általa leírt. Ha nem írta volna ki, nem oldódott volna meg. Ezért írta ki. Sikerült így rávennie Jellinekéket illetve a csepeli önkormányzatot, hogy ne zárják be azt a munkásszállót.
Perczel Éva
2022. szeptember 28. 13:00
Gyurcsányék hamarosan eladják az Apró villát.Tudjuk, hogy az árnyékolók jó emberek, imbolygó, nyáladzó fővárosi fővezír biztosan meg tud majd velük egyezni és egy időre mehetnek oda a hajléktalanok.
theseur
2022. szeptember 28. 12:43
Deldő! Ne ijedj meg, nem biztos, hogy a Dobrev Klára párt (DK) támogatni fog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!