„Barnabőr-kereskedelmet” emleget, és megszüntetné az Országos Roma Önkormányzatot a jobbik

2022. szeptember 01. 19:36

A szervezet szerintük a teljes magyar cigány társadalomra szégyent hozott.

2022. szeptember 01. 19:36
null

A Jobbik Magyarországért Mozgalom csütörtök este Oszlassa fel magát az ORÖ! címmel eljuttatott egy közleményt a távirati irodához, amelyben kőkeményen beleszáll az Országos Roma Önkormányzatban. 

„Az Országos Roma Önkormányzat számtalan alkalommal bebizonyította, hogy jelenlegi összetételében teljesen alkalmatlan a magyarországi cigányság érdekképviseletének ellátására. Az elmúlt időszakban mind a nemzetiségi lista állításakor, mind a botrányos közgyűléseken tapasztalt viselkedésük megbélyegezte a cigányságot.

– fogalmaznak a közleményben. 

Hozzátették: „Az Országos Roma Önkormányzat mint jogi személy Magyarország legnagyobb kisebbségének fellegvára kellene, hogy legyen. Utat kellene mutatnia a több mint 1200 helyi cigány önkormányzatnak, de útmutatás helyett az elmúlt időszakban csupán megvezetést és lejáratást kaptunk. Ebben a formában az ORÖ 47 fős közgyűlésének a többsége megbukott, nem bízik bennük a társadalom, ezért felszólítom az Országos Roma Önkormányzat vezetését, hogy oszlassák fel magukat, öntsenek tiszta vizet a pohárba, és hagyják érvényesülni azokat, akik valóban tenni akarnak a magyar cigányság életének javítása érdekében”.

„Azok, akik bármilyen mocskosságban részt vettek az elmúlt időszakban, vonuljanak vissza a politikai közéletből, a jelenlegi testület tisztességes része pedig kezdje el azonnal új alapokra helyezni a roma politikát!

– zárta a közleményt a párt.

Kapcsolódó

Emlékezetes, hogy az egykor a zsidó származású képviselők listázását sürgető Gyöngyösi Márton  a jobbikos tisztújítás után közölte, „nemzeti-konzervatív” pártot szeretne építeni. Úgy véli, hogy ma Magyarországon nincsen valódi nemzeti-konzervatív párt a politikai palettán. Az viszont nem egyértelmű, hogy az ilyen kijelentések, hogyan illeszkednek  a párt tervezett új (régi?) irányvonalához.

pártot szeretne építeni. Úgy véli, hogy ma Magyarországon nincsen valódi nemzeti-konzervatív párt a politikai palettán. Az viszont nem egyértelmű, hogy az ilyen kijelentések, hogyan illeszkednek  a párt tervezett új (régi?) irányvonalához.

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kuka utas
2022. szeptember 02. 09:39
"A szervezet szerintük a teljes magyar cigány társadalomra szégyent hozott." Ja, mert ők olyan szégyenkezős faj...
critical man
2022. szeptember 02. 03:35
Az megvan, hogy a futóbolond Maki-zaj embere ez a cigány?
luisbathhelena
2022. szeptember 01. 21:44
Ahogy csúsznak le a klotyon ismét a cigányokkal operalnak. Már nincs visszaút!!
Takagi
2022. szeptember 01. 21:08
Korrupt, hazug náci osztja az észt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!