Jakabék még nem alakulnak párttá, de magabiztosak

2022. szeptember 23. 21:00

A mozgalom lapunknak küldött válaszából az is kiderül, hogy erre szerintük mikor kerülhet sor. Jakabék facebook-bejegyzéseiből annyi derült ki, hogy négy megyében hoztak létre helyi szervezetet.

2022. szeptember 23. 21:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Egy hónap telt el a volt pártjából viharos körülmények között távozó Jakab Péter új mozgalmának megalakulása óta, és azóta sokkal kevesebbet hallani az ex-jobbik elnökről.

A mozgalom egyelőre leginkább a Facebookon van jelen, illetve létezik egy weboldal, ahol egyrészt lehet csatlakozni a szervezethez, alá lehet írni a egy tiltakozó petíciót a villany- és gázáremelés ellen valamint meg lehet tudni, hogy milyen bankszámlaszámra kell utalni a pénzt, ha valaki támogatni kívánja őket.

Életképes erő

Szerettük volna megtudni Jakab Péteréktől, hogy egy hónappal a megalakulás után hány tagjuk van, illetve, hogy tervezik-e a közeljövőben a párttá alakulást. 

Válaszukban közölték: eddig nagyságrendileg 20 ezren jelezték csatlakozási szándékukat. Céljuk pedig az, hogy

az év végére megszervezzék az országos lefedettségüket.

„A Nép Pártján Mozgalom a párttá alakulást egy olyan rangnak tekinti, amelyért meg kell dolgozni, és amelyért meg is akarunk dolgozni” – írták válaszukban, hozzátéve, hogy „az ellenzéki oldalt nem egy újabb törpepárttal, hanem egy életképes ellenzéki erővel kívánják gyarapítani.”

Mozgalmuk ennek megfelelően

csak akkor alakul párttá, ha megfelelő társadalmi erő, támogatottság áll mögötte.

A 20 ezer jelentkező egyelőre szerintük annyit mutat, hogy jó úton indultak el.

Azt ugyanakkor nem részletezték, hogy megfelelő társalmi támogatottság mit is jelent pontosan.

Biztos ami biztos, Jakab is belépett saját mozgalmába, amelynek fb-bejegyzéseiből még annyit lehet tudni, hogy eddig négy megyében (Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Komárom-Esztergom megyében) és Nyíregyházán bontottak zászlót, valamint, hogy a Jobbik feloszló békéscsabai szervezetének tagjai átálltak hozzájuk.

Ugyanazt a tortát szeletelik 

Jakab amellett, hogy járja az országot, egyetlen konkrét akcióval állt eddig elő, mégpedig azzal, hogy bárki küldhet neki kérdéseket, amelyeket – miután szóban már nincs rá lehetősége – majd ő felteszi Orbán Viktor miniszterelnöknek – írásban.

Csak keményen, csak őszintén. Minket, akik A Nép Pártján állunk, nem lehet elhallgattatni” – írta Jakab.

A kérdés persze továbbra is az, hogy a volt Jobbik-elnök és csapata hol tudna helyet szerezni magának az ellenzéki térfélen, ahol pár napja a DK küldött félreérthetetlen üzenetet a többieknek. Az ellenzéki pártok Mandinernek küldött reakcióiból kiderült, hogy nem díjazzák Gyurcsányék lépését, ami borítékolhatóan azt jelzi, hogy mindenki megpróbál a jövőben saját maga építkezni. Az eddigi tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ez csak a másik kárára lehetséges.

Fotó: Jakab Péter/Facebook

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VA57
2022. szeptember 24. 15:38
A LÉ pártján...
tapir32
2022. szeptember 24. 10:01
Akik, bizonyítatlan híresztelések, légből kapott feltételezések alapján pálcát törnek mások felett, lopással, csalással, korrupcióval vádolnak másokat, azok nem a jogszerű, tisztességes eljárás hívei. Mocskolódók, hangulat keltők, prejudikálók. Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet.
cs.laura
2022. szeptember 24. 07:28
Jakab azt sem titkolta, hogy mi véleménye a szavazóiról! - szerinte annyira buták, hogy nem olvasnak, nem tájékozódnak, csak ezzel a szereppel tudja őket megnyerni!
cs.laura
2022. szeptember 24. 07:26
Jó lesz Jakabbal vigyázni kedves hívők, hiszen tudjuk róla a volt párttársaitól, hogy a 2 perces felszólalásaira egy hetet gyakorolt a tükör előtt!! Ő csak eljátszotta nektek a mérges ember szerepét. Zelenszkij a legjobb példa arra, hogy nem szabad színészt beengedni a politikába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!