Nyert a Fidesz, elbukta a többséget a baloldal az első kerületben

2022. szeptember 11. 20:00

A Momentum elnökének körzetében vérzett el a baloldal, pedig még Karácsony Gergely is kampányolt az ellenzéki jelöltnek.

2022. szeptember 11. 20:00
null

Fazekas Csilla, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte Budapest I. kerületében az időközi egyéni választókerületi képviselő választást. Ezzel három év után elbukta többségét a baloldal Buda emblematikus kerületében. Azért kellett időközi önkormányzati választást tartani, mert a momentumos Gelencsér Ferenc parlamenti mandátumot szerzett. 

Miért is volt kiemelt fontosságú ez az időközi választás? Több okból is. 2019-ben és 2022-ben is az ellenzék húzta be ezt a körzetet, valamint

ezen a választáson múlt a baloldal többsége.

Tovább bonyolítja a helyzetet az a tény, hogy a kerületi képviselőtestületben helyet foglal két jobbikos politikus is, tehát az még a jövő zenéje lesz, hogy a párt képviselői támogatni fogják-e a baloldal által meghozni kívánt döntéseket. 

Fontos leszögezni azt is, hogy az ellenzék nem vette félvállról a választást. Keményen mozgósított a körzetben az elmúlt hetekben. Részt vett a momentumos jelölt kampányában Karácsony Gergely főpolgármester és Kunhalmi Ágnes is.

A választást a Fidesz jelöltje, Fazekas Csilla nyerte. A politikus közösségi oldalán köszönte meg a támogatást. 

„Több mint, 50%!  Győztünk! Köszönöm Budavár!” – írta Facebookon Fazekas Csilla. A Fidesz jelöltje 52 százalékos többséggel nyerte el mandátumát. 

A budavári időközi választásnak az a tétje, megmarad-e V. Naszályi többsége
Az ellenzék a Momentum elnökének, Gelencsér Ferencnek – ami nem túl jó ómen – a munkatársát, Korsós Borbála Erzsébetet indítja, a Fidesz a Budai Polgári Közösség elnökét, Fazekas Csillát. Bővebben...

Az ellenzék a Momentum elnökének, Gelencsér Ferencnek – ami nem túl jó ómen – a munkatársát, Korsós Borbála Erzsébetet indítja, a Fidesz a Budai Polgári Közösség elnökét, Fazekas Csillát.

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Összesen 262 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arold
2022. szeptember 14. 00:49
Ezzel szemben az igazság az, hogy nem bukta el, ugyanis a két kilépett jobbikos, NEM fideszesként politizál tovább. Akkor valóban bukta. Így az ellenzéki többség maradt, csak a két politikus szavazatától függ majd néhány fideszes és néhány ellenzéki jogszabály, vagy önkormányzati döntés. Ennyi kedves Mandiner és nem több.
Kutyaszittya
2022. szeptember 12. 17:50
Készüljél Feri! Nemsokára meglátogatunk. Melegítsd a motort, most még lepattanhatsz.
Robi54
2022. szeptember 12. 14:43
Karácsony és Kunhalmi támogatása csak ártott a komcsilibsi jelöltnek. he he he.
Reszelő Aladár
2022. szeptember 12. 09:25
Nagyon helyes. Ideje kitakarítani ezeket a "szakértőket".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!