Belépőjegyet vett, olasz turistákkal együtt jutott be a parlamentbe Hadházy

2022. szeptember 16. 09:50

Az ellenzéki politikus májusban nem volt hajlandó esküt tenni, így azonban a képviselői jogait sem gyakorolhatja.

2022. szeptember 16. 09:50
null

Emlékezetes, a csúfosan elbukott április 3-i választás után egyetlen ellenzéki képviselő nem ment be alakuló ülésre és nem tett esküt: Hadházy Ákos. A volt LMP-társelnök ezért azonban nem gyakorolhatja képviselői jogait, és fizetést sem kap. Emellett az Országgyűlésbe sem léphet be.

A helyzet várhatóan pár héten belül oldódhat meg, ha akkor a Zuglóban mandátumot nyert politikus leteszi az esküt. Hadházy addig is azonban

folytatta a performanszait.

Egy péntek reggel a Facebookra feltöltött videóban például közvetítette ahogy bejut a parlamentbe, igaz nem úgy, ahogy a többi politikustársa: belépőjegyet vett az Országházba.

De még így sem ment minden simán: amikor az ellenőrzéshez ért a többi látogatóval,

Hadházyt arra kérték, álljon ki a sorból, és állítsa le a videókészítést.

A tíz percig tartó közjáték után a politikus végül egy olasz turistacsoporttal jutott be a parlamentbe.  „Ez akár vicces is lehetne (tulajdonképpen az is), de azért gondoljunk bele: csak diktatúrákban fordulhat elő, hogy egy megválasztott parlamenti képviselőt bármi módon megfosszanak a jogaitól” – írta a Facebookon Hadházy.

Nyitókép: Facebook

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NKFF
2022. szeptember 20. 09:38
Kit képvisel ez a süket fasz?
machet
2022. szeptember 18. 05:03
És ki nem szarja le ezt az ütődöttet?
Natila
2022. szeptember 18. 03:36
Az Isten barma.
Lajoss
2022. szeptember 17. 14:35
Jogállam..Bruhaha..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!