Gyurcsányék bejelentették: nem szemérmeskednek tovább

2022. szeptember 19. 18:28

„Kitöltöttük a büntetésünket, a szégyenlősségnek vége” – jelentették ki a DK vezető politikusai egy háttérbeszélgetésen.

2022. szeptember 19. 18:28
null

Háttérbeszélgetést tartott Molnár Csaba és Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció két, az árnyékkormányban résztvevő politikusa, miután Dobrev Klára bemutatta az árnyékkormányt. A beszélgetésről a 24.hu számolt be. A lap szerint a két politikus kiemelte, hogy ez az árnyékkormány nem az ellenzék árnyékkormánya, hanem csupán a DK-é.  

Kifejtették, hogy pártokat nem kerestek meg, valamint 

eredetileg több árnyékminisztérium is lett volna, de egy részüket összevonták.

A Gyurcsány-párt politikusai leszögezték, hogy a brit és ausztrál mintát szeretnék követni, amikoris a legnagyobb ellenzéki párt alakít árnyékkormányt. Mint mondták, részükről vége annak a rendszernek, hogy minden pártnak egy szavazata van, függetlenül attól, hogy mekkora, egy demokráciában ugyanis szerintük a felhatalmazás a támogatottság méretétől is függ. Ezzel kapcsolatban leszögezték, hogy 

Az árnyékkormánnyal kapcsolatban elmondták azt is, hogy terveznek programot is alkotni, valamint az áprilisi közös ellenzéki program az ő ízlésüknek túl jobboldali volt. Ők baloldali programot szeretnének kidolgozni, aminek nem a kampányban, hanem a ciklus elején van az ideje, az elmondásuk szerint.

Nyitókép: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sosopapa
2022. szeptember 20. 19:24
"egy demokráciában ugyanis szerintük a felhatalmazás a támogatottság méretétől is függ" Tehát elismerik, hogy a jelenlegi kormány legitim.
Osztap Bender
2022. szeptember 20. 14:17
Mint silingék, ugye? Ott silingné a nyílt színen (a színpadon) verte ki állítólag siling csúnyáját. Nem szemérmeskedtek, megmutatták, mit tudnak. Böszméék ugyanezt majd az "árnyékban" adják elő. Azért így elvtársiasan mégiscsak más, nemde?
Reggio
2022. szeptember 20. 13:34
Mi ez a gittegylet? Még annak is több hitelessége és nagyobb szervezettsége volt...
Kuka utas
2022. szeptember 20. 13:23
"Összevonták az árnyékminisztériumokat" - na ehhez kéne egy kis képzelőerő. Ahogy az árnyékminiszterek leadják az árnyékaudik árnyékslusszkulcsait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!