Cseh EU-miniszter: Magyarország a szakadék szélén táncol, most kell döntenie, ugrik-e

2022. szeptember 09. 11:12

Mikulas Bek egyébként nemrég Varga Judittal tárgyalt.

2022. szeptember 09. 11:12
null

A következő hónapokban sok munkát fog adni, hogy Magyarországot az európai fősodorban tartsuk – mondta Mikuláš Bek, a cseh kormány európai ügyekért felelős minisztere az Irozhlas.cz-nek. A cikket a 444 szúrta ki.

Bek szerint az EU-ban gyakran kemény tárgyalások folynak, ez több országra is jellemző. Magyarország azonban úgy véli, nagyon messzire, a szakadék szélére jutott, és most el kell döntenie, hogy visszalép-e onnan, vagy megkockáztat egy ugrást. A műsorvezető kérdésére hozzátette, hogy az utóbbi esetben a következmény az Európai Unióból való kilépés is lehet.

Nemrég Varga Judit igazságügyi miniszter  is tárgyalt a cseh miniszterrel. A Facebookon azt írta a magyar tárcavezető a találkozóról, hogy tájékoztatta a cseh felet a jogállamisági eljárásban az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalások állásáról és támogatásukat kérte ahhoz, hogy az eljárás a cseh elnökség alatt lezárulhasson.

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Összesen 307 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gsss
2022. szeptember 10. 23:24
HUXIT ! kilépni ebből a szarból Ha zabálni akarnak akkor fizessenek érte! Rohadt gyarmatosítók, most nem fegyverrel jönnek hanem kvótákkal, meg szankciókkal. Előtte (2004 előtt) is fizettünk vámot meg áfát majd ezután is tesszük. Tagállami határkör az adó meghatározása. Mi a francnak van alapszerződés a 27 tagállam közt, ha ezek leszarják? Húzzanak pi..ba HUXIT HUXIT HUXIT HUXIT
Unknown
2022. szeptember 10. 07:22
A stílus maga az ember. Ez a prágai westernfigura kinézetével is csak az alpáriságát bizonyítja.
fabulon a bőre őre
2022. szeptember 10. 05:26
A cseh EU-miniszter a szakadék szélén táncol, most kell döntenie, ugrik-e a kormányával együtt. A pártja, a STAN (Mayors and Independents) 3 %-ról 15 %-ra nőtt a velük közös listás Kalózok 11 %-ának elszívásával. Tipikus kurcsánypárt felszívva a ballik-helyeket. A kalózpártelnökből miniszter lett, a párt lényegében eltűnt a parlamentből. A STAN meg akarja később szüntetni a közös listát. L. kurcsány.
1Szkeptikus
2022. szeptember 09. 22:54
És még nagyon sokan táncolnak a szakadék szélén, szinte mindenki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!