Az év cargo repülőtere lett a Budapest Airport

2022. szeptember 21. 14:28

A Budapest Airport nyerte el az év cargo repülőtere díjat az Air Cargo News Awards 2022 díjátadón.

2022. szeptember 21. 14:28
null

Pénteken rendezték Londonban az egyik legnagyobb nemzetközi cargo médiaügynökség, az Air Cargo News éves díjátadóját. A légiszállítási ágazat Oscar-díjaként is emlegetett elismerést idén az év cargo repülőtere kategóriában a szakmai zsűri döntése alapján a Budapest Airport kapta - közölték, hozzátéve:

Közölték, a Budapest Airport 2020-ban, 50 millió eurós fejlesztésként adta át a BUD Cargo City elnevezésű légiárukezelő komplexumát, azzal a hosszútávú céllal, hogy a cargo bázis a teljes közép-kelet-európai régió elosztóközpontjává váljon.      

A központ megnyitása óta a Budapest Airport 2021-ben újabb rekordévet zárt, és a globális trenddel ellentétben 2022-ben is stabilitás jellemzi a budapesti légiszállítást: a január-augusztus között 47 százalékkal nőtt a cargo volumene a 2019 hasonló időszakában kezelt forgalomhoz képest és 9,4 százalékkal bővült éves összevetésben, míg a világban 9 százalékos cargo forgalom visszaesés tapasztalható.    

A közlemény idézte René Droese-t, a Budapest Airport fejlesztési igazgatóját, aki elmondta:

„Biztos pontot jelentenek az ellátási lánc és ezáltal a magyar gazdaság minden szereplője számára, nem beszélve arról a több mint tizenkétezer munkavállalóról, akik a légiáruszállítás területén dolgoznak” – tette hozzá. 

Kitértek arra, hogy a Budapest Airport 2022 szeptemberében megkezdte a BUD Cargo City bővítését: az árumennyiség növekedése miatt és a nagyobb kapacitású gépek hatékony kiszolgálása érdekében bővül a komplexumhoz kapcsolódó forgalmi előtér, valamint a BUD Cargo City árukezelő épületeinek kapacitása is megnő.

(MTI)

Nyitókép: Arpad Kurucz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. szeptember 21. 17:18
Nemrég próbáltam ki a repteret, óriási a fejlődés pár év alatt. Most végre megfelel a kornak.
nick89
2022. szeptember 21. 15:54
A kínai csempészáruk töredéke érkezik csak a Guangzhou-i repülőtérről. Milyen díjat fog kapni akkor a Monori Center meg a volt Ganz-Mávag???? És a Belgrád - Budapest kínai csempészvasút?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik