Nagyobb hanghatásra kell számítani szombaton az ország több térségében

2022. szeptember 30. 08:59

Nem kell megijedni: csak a Magyar Honvédség vadászgépei hajtanak végre repülési feladatokat.

2022. szeptember 30. 08:59
null

A Honvédelmi Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy október 1-jén, szombaton nagyobb hanghatásra kell számítani az ország több pontján.

Mint írták, a nappali órákban a vadászgépeik repülési feladatokat hajtanak végre Bács-Kiskun megye, Veszprém megye, Hajdú-Bihar megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében, ezért ezekben a térségekben megnövekedett hanghatásra kell számítani.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát, akiknek előre is köszönik a megértésüket – áll a közleményben.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Komka Péter

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. szeptember 30. 18:04
Veszprém megyébe azért jár a légierő, mert a Balaton a legbiztosabb tájékozódási pont az országban. Már az amerikai légierő is mindig a Balatonhoz repült először 1944-ben. A Balatont még a legbénább kezdő navigátor is felismeri.
Mlaci01
2022. szeptember 30. 11:00
Úgy nőttem fel, hogy a falu felett elhúzó migek rezgették folyamatosan az ablakokat, csináltak hangrobbanást felettünk. A repülősök kiskirályok voltak: télvíz idején az átkosban szőlő, fagyi, pezsgő a laktanyába repülés után. Örültem mikor megszűnt. De a magyar nem nyugodt, ha nem kakis a szája széle: Most C17-es gépek keringenek kiengedett futóművel órákon keresztül alacsony magasságon. Gondolhatjátok, mennyire imádom a repcsihangot.
JMoflicheque
2022. szeptember 30. 10:29
Jó, jó! De hogyan különböztethetők meg a chem-trail gépektől? A szél, amit okoznak, az már a háború előszele???
A ráció prófétája
2022. szeptember 30. 09:15
"Nagyobb hanghatásra kell számítani szombaton az ország több térségében" Mi is babos káposztát főzünk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!