Konténeres kazánokkal fűtené a közintézményeket a kormány

2022. szeptember 15. 10:26

A fűtési szezon végéig 400 kazán beszerzését tervezik.

2022. szeptember 15. 10:26
null

Októbertől a fűtési szezon végéig mintegy 400 konténeres kazánt tervez a kormány beszerezni. Így biztosítani tudnák a munkavégzéshez szükséges hőmérsékletet – idézte Palkovics Lászlót az atv.hu.

A technológiai és ipari miniszter nyilatkozata szerint ezzel a módszerrel csökkenthető lenne az intézmények téli földgázfelhasználása.

„A konténeres kazánok gyorsan telepíthetők, pellet és biomassza elégetésével biztosítják az alternatív hőtermelést. 

– ismertette a portállal Palkovics László, majd hozzátette: egy részüket külföldről szerzik be, de gyártásuk már itthon is zajlik. 

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a múlt heti kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető bejelentette, a kormány magán kezdi a takarékosodást, legfeljebb 18 fok lehet télen az állami hivatalokban.

, a múlt heti kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető bejelentette, a kormány magán kezdi a takarékosodást, legfeljebb 18 fok lehet télen az állami hivatalokban.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2022. szeptember 15. 20:24
Ezt külföldiül, ángílusúl írtad ugye?!
bunko_jobbos
2022. szeptember 15. 15:56
Szerintem inkább kéne egy állami céget alapítani, de kurva gyorsan, ami olcsón, nagy tömegben tud kutat fúrni és hőszivattyút gyártani (monsjuk egy faszább kis cég megvásárlásával és felfuttatásával), és rohadt gyorsan át kéne állítani a lehető legtöbb közintézményt talajszondás hőszivattyús fűtésre. EZ a fakazán csak ideigélenes megoldás, mert a fa ára is fel fog menni a gázéval együtt.
foldizs
2022. szeptember 15. 15:53
És ki fog meggazdagodni a többszörösen túlárazott beszerzésen? Hogy rögtön utána meg is szűnik majd az e célra alapított cég, ugye magától értetődik.
teklapavle
2022. szeptember 15. 12:51
A lakájmédia egy éve az otthon fagyoskodó, hanyatló nyugati társadalmon nevet kárörvendve. Ennek a hírnek a kapcsán is kárörvend majd az m1, origo, és társai?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!