Breitbart: Jól érzik magukat az Ukrajnából menekült zsidók a balatonőszödi nyaralóban

2022. augusztus 19. 09:01

Az üdülő kóser étkezést, a Tórát érintő vitákat és külön női strand szakaszt kínál a menekülteknek.

2022. augusztus 19. 09:01
null

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraeli Hitközség rabbija Yaakov Goldstein ukrajnai rabbi segélykérésére áprilisban azzal fordult a magyar kormányhoz, hogy biztosítson helyet az Ukrajnában dúló háború elől menekülő zsidóknak, ahol egy közösségben, biztonságban, együtt ápolhatják hagyományaikat, írja a Breitbart. 

Így esett a választás az évtizedek óta kihasználatlan balatonőszödi üdülőre, amely most kóser étkezést, a Tórát érintő vitákat és külön női strand szakaszt kínál a menekülteknek. Goldstein rabbi gyönyörű, csendes, megnyugtató helyként írta le a helyszínt, amely segít az embereknek összeszedni magukat és megtervezni következő lépésüket. Az ukrajnai alapítású EMIH jó kapcsolatot ápol a nacionalista Orbán Viktorral, akit legutóbb az európaiak és nem-európaiak keveredésével kapcsolatos kijelentései miatt marasztaltak el – olvasható az amerikai lap cikkében.

Nyitókép: PETER KOHALMI / AFP

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madar299
2022. augusztus 20. 10:33
Gratulálok egy szép gesztus , csak ahogyan a balfékek szokták megkérdezni, úgy engedtessék meg nekünk is a kérdés , mennyibe kerül is ez a Magyar embereknek ?
Jooee
2022. augusztus 19. 21:44
Pedig a MAZSIHISZ szerint itt üldözik a zsidókat.
Parm
2022. augusztus 19. 19:01
Nem ugyanaz. Másképp és más miatt utáljuk a kettőt :)
Forgalmazó
2022. augusztus 19. 14:11
Az jó ha jól érzik magukat Magyarországon! Örülünk nekik! Ez egy szabad ország ahol demokrácia van és nincsenek előítéletek az emberekkel akik dolgozni és élni akarnak! Igaz kedves kommentelők!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!