Elnézést kért a pécsiektől a mecseki tüzet okozó férfi

2022. augusztus 19. 08:32

„Teljes felelősséget vállalok a történtekért” – írta a Facebookon.

2022. augusztus 19. 08:32
null

Egy Facebook-posztban kért elnézést az elszenvedett károkért minden pécsitől az a férfi, aki azt állítja: az ő gondatlanságából ütött ki tűz Pécs északnyugati részénél, a Mecsek lábánál csütörtök délután – írta meg a HVG. A bejegyzésben az áll, hogy a férfi

akarata ellenére okozott balesetet, és minden károsult jogos kárát meg fogja téríteni a lehető legrövidebb időn belül.

„Teljes felelősséget vállalok a történtekért. Büntetőjogi és polgári jogi értelemben is. Nem szándékosan okoztam katasztrófát. Véletlen baleset történt, amit már nem tudtam megfékezni” – írta.

A csütörtök délután keletkezett tűz gyorsan terjedt, emiatt több lakóház is kigyulladt, és nagy területen égett a bozótos is. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Horváth Nikolett Csilla a hvg.hu kérdésére péntek reggel azt mondta: 

szabadtéri égetés vezetett a tűzhöz.

Hozzátette: kollégáik jelenleg is a helyszínen dolgoznak, az utómunkálatokat végzik.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kata56
2022. augusztus 19. 19:26
Én mondjuk sose értettem, hogy ha országos tűzgyújtási tilalmat kell elrendelni, akkor az miért nem vonatkozik a kerítésen belülre is. Mert láthatóan nincs eszük az embereknek.Mert ha esze lenne, 35 fokos hőségben, hónapok óta tartó szárazság idején NEM GYÚJTANÁ MEG az összegereblyézett száraz leveleket.A mi településünkön spec nem is lehet tüzet rakni ilyen cállal az udvaron. Bográcsozni sajnos lehet..azt is betiltanám ilyan időszakban. Folyamatosan kerülget a frász az egyik szomszédom miatt, aki kifejezetten szeret különféle indokokkal tüzet rakni az udvarán..van bográcsozó helye is az udvaron. (Szerintem rejtett piromániás kicskt..) De eldöntöttem, hogy ha képes ebben az időben bográcsozás ürügén az udvarán tüzet rakni, kihívom a rendőrséget vagy a tűzoltóságot. Mert ilyen agyszikkasztó hőségben elég egyetlen elkóborolt szikra..ami MINDIG VAN...és leég nem csak az ő udvara és háza hanem a mienk is.. Semmi bajom a bográcsozással ha nem szárazság idején történik..bár akkor is kerülget a frász.. Aki tüzet rak ilyen időben, én bizony börtönnel büntetném. Normális gyerek 4-5 éves korára megtanulja, hogy a tűz nem játék. De sajnos 60-70% nem normális.
jóember
2022. augusztus 19. 14:28
"Véletlen baleset történt, amit már nem tudtam megfékezni” Tudom hogyan zajlik az ilyen. Előbb csak egy kis tüzecske a fűben, amit hipp-hopp el is tudunk taposni, gondoljuk. Aztán látjuk, hogy ott ott is egy másik, meg amott is egy. Még abban is hiszünk, hogy ezt is eloltjuk, de ez már csak ábránd. Kűzdünk ahogy tudunk, a cipőnk gumi talpa már lángra kapott, de mi még próbálkozunk. Aztán egyszercsak elszabadul a pokol, ekkor döbbenünk rá, hogy menekülnünk kell ha még lehet. Körülöttünk már minden méteres lángokkal ég. A közben kialakult légáramlat szívja magába ami éghető. 5 percbe sem telik és már lángol az egész környék. Iszonyatos hőség, a zöld levél pillanatok alatt kiszárad és lángra kap. Tudom milyen ez, tapasztalatból. A tűzzel nem szabad könnyelműen bánni, nem véletlenül van tűzgyújtási tilalom.
Augustus1
2022. augusztus 19. 13:35
Kérdés, hogy a facebook posztról azonosítható-e. Nem úgy lesz-e, mint egy viccben volt valamelyik angol nyelvkönyvben. Egy férfi a parkolóban tolatás közben megkarcol egy ott parkoló másik autót. Kiszáll, ír valamit egy papírra, és beteszi a károsult kocsi ablaktörlője alá. A papíron ez állt: Elnézését kérem, hogy megkarcoltam az autóját. Most itt öt ember nézi, hogy írom önnek ezt a cédulát. Nyilván azt gondolják, az elérhetőségemet adom meg önnek. Hát tévednek...
machet
2022. augusztus 19. 11:17
Jellemző hogy minden ami figyelmeztetésként elhangzik nálunk, hogy, hogy nem, elmegy az emberek füle mellett.A Kádár kori szocializáció körül lehetnek a gyökerek .Vagy ki tudja, de ebben kétségtelenül jók vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!