Már egészen a Balatonig el lehet bringázni Budapestről

2022. augusztus 26. 16:18

A legújabb, 27,4 kilométer hosszú szakasz átadásával könnyebben érik el a környéken élők is úti céljaikat.

2022. augusztus 26. 16:18
null

Átadták a fővárost a Balatonnal összekötő bicikliút legújabb, Székesfehérvár és Balatonakarattya közti szakaszát, így Budapesttől egészen a Balaton partjáig el lehet jutni kerékpárral a több mint száz kilométer hosszú útszakaszon – közölte pénteki, balatonakarattyai sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára.

Révész Máriusz elmondta, hogy a legújabb, 27,4 kilométer hosszú szakasz átadásával könnyebben érik el a környéken élők is úti céljaikat, és biztonságosabban, kényelmesebben lehet megközelíteni a Balatont. Mint mondta, az útvonal teljes, mintegy 108 kilométeres hosszából júniusban forgalomba helyezték a Budapesttől Etyekig tartó szakaszt, július óta már Etyekről egészen a Velencei-tóig, mostantól pedig Balatonakarattyáig is el lehet jutni a fővárosból kerékpárral.    

Több mint 5 milliárd forintot fordítottak a Budapest-Balaton kerékpárútra, amelyen akár 2-3 nap alatt megközelíthető a magyar tenger

– mondta. A magyarországi útszakasz, része az EuroVelo 14 elnevezésű európai kerékpárút hálózatnak, amely a Boden-tavat Debrecennel köti össze.    

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közölte: 2018 óta évente 10-12 milliárd forintot fordít a kormány az uniós forrásokon kívül is kerékpárút fejlesztésekre, ezek a beruházások pozitív hatással vannak a turisztikai ágazat egészére. Mint mondta, a magyar az Európai Unión belül a harmadik legtöbbet bicikliző nemzet. 

(MTI)

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2022. augusztus 29. 13:50
1. Biatorbágyon nincs kész, a helyi "civilek" (szokásos libsi csőcselék + fellázított prolik). 2. Nem értek egyet azzal, hogy hosszú. A bicikliútnak a lényege, hogy szórakozz. ha gyorsan akarnál leérni, akkor autóval mennél, vagy vonattal. Mindegy, hogy milyen hosszú, a lényeg, hogy szép legyen.
Hajnóczi Kristóf
2022. augusztus 27. 12:54
Nem szeretek senkit meghazudtolni, de nem készült el. Konkrétan a Biatorbágyon átmenő szakasszal kapcsolatban volt nemrég egy helyi népszavazás, aminek következtében jelenleg még elfogadott útvonalterve sincs a BU(dapest)BA(laton)BI(cikliút) helyi szakaszának, nemhogy elkészült, pláne átadott út vagy legalább sáv. Egyébként pedig valóban, több, mint 3 éve(!) írta meg az Index, hogy ott van a hetes út, kicsit több, mint hat óra alatt simán le lehet érni biciklivel a nulla kilométerkőtől Akarattyára. https://index.hu/kerekagy/2019/08/04/budapest_balaton_kerekparut_bringatura_balaton/
Kormánypárti1
2022. augusztus 27. 12:05
És ezt legalább nem a Karigeri festette fel sárga festékkel. :)
Karbantartó9
2022. augusztus 26. 18:55
Hát ez kib.szott fontos! Ezt kb 100-200 hülye fogja használni. Ehhez mérten felesleges beruházás. Aki sokat akar tekerni, menjen körbe-körbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!