Már augusztus 20-án bejelentheti új pártját Jakab Péter

2022. augusztus 10. 14:42

A HVG információi szerint újra hasad a Jobbik, és hamarosan zászlót bonthat Jakab Péter új pártja.

2022. augusztus 10. 14:42
null

Végéhez közeledik Jakab Péter és a Jobbik eltávolodása, a szakítás soká már nem halogatható – olvasható a hvg hasábjain. Az ellenzéki párt egykori elnök-frakcióvezetője mintegy két hónapos, önálló „brandépítés” után hamarosan bejelentheti új pártját. A hvg.hu értesülései szerint ez akár már a közeljövőben, nem kizárt, hogy augusztus 20-án megtörténhet. A lap forrásai – akik közt vannak Jakab-pártiak és a Jobbik új vezetéséhez lojálisak egyaránt – egyetértenek abban, hogy

a Jobbik és Jakab útjai elválnak, a párt hasadása is borítékolható, már csak az időzítés kérdéses.

„Nem fogunk mártírt csinálni Jakab Péterből azzal, hogy kizárjuk” – mondta egy, a volt pártelnökkel nem szimpatizáló, az új párt- és frakcióvezetésnek bizalmat szavazó forrás a hvg.hu azon kérdésére, hogy az elmúlt két hónap eseményei után a láthatóan megromlott viszony ellenére vajon mit keres még a Jobbikban Jakab.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. augusztus 10. 20:09
Nem lehetne tenni valamit hogy ennyi süket ne költhesse vég nélkül a közpénzt?Ehhez lassan már csak minél nagyobb bunkónak kell lenni, semmi egyéb nem szükséges.
hátakkor
2022. augusztus 10. 19:22
A zsé pártján..
KBA98
2022. augusztus 10. 17:59
Amíg összegyűjti a tagokat, addig kitanulhatna egy szakmát, hátha dolgoznia kell nemsokára!
kukubenko
2022. augusztus 10. 17:36
Meg fog próbálni 71 képviselőt állítani és ha megvan az 1% listára, akkor 470 millája megvan. Annak kiosztja egy részét az induló haveroknak a maradékkal meg lelép a mamuszos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!