Feltámadt a magyar turizmus – így telt a főszezon

2022. augusztus 17. 20:37

A járvány utáni első szabad évben a közelgő gazdasági világválság réme sem ijesztette el az utazni vágyókat. Megtelt a Balaton, ahova a korábbinál jóval többen érkeztek külföldről is. Körképünk.

2022. augusztus 17. 20:37
null

Kovács Dániel és Szalai Laura írása a Mandiner hetilapban.

Ha egyetlen képpel akarnánk ábrázolni az idei főszezont, bizonyára egy napsütötte strand lenne, vakítóan kék, sima víztükörrel. Két koronavírusos esztendővel a hátunk mögött a mostani volt az első nyár, amikor a lidércnyomásos járványügyi korlátozások feloldásával végre szabadon lehetett utazni, s ahogyan a számok mutatják, ezt tömegesen ki is használták az emberek. A nyár a tömegturizmus látványos újraéledését hozta Európa-szerte, mi sem mutatja ezt jobban, mint a kontinens repülőterein eluralkodó káosz, a zsúfolt üdülőhelyek, a forgalmi dugók. Ezek a tendenciák hazánkban is érvényesültek, idén is megtelt a Balaton. Szomorú, de a magyar tenger nagy látogatottságát mutatja az is, hogy a környező kutakon benzinhiány lépett fel. Pedig rengeteg honfitársunk választotta az Adria népszerű partjait.

A külföldi vendégforgalom is a háromszorosára emelkedett a tavaly nyárihoz képest”

A napfényes nyár végéhez közeledve azonban messze a horizonton már sötét az ég alja. Az infláció, az európai energiakrízis egyaránt veszélyezteti az utazási kedvet és az ágazatból élők jövőjét. Körbenéztünk, mit hozott eddig ez a felemás nyár.

Nagyobb felbontásért kattintson jobb egérgombbal a képre, majd válassza a „Kép megnyitása új lapon” opciót!
Nagyobb felbontásért kattintson jobb egérgombbal a képre, majd válassza a „Kép megnyitása új lapon” opciót!

Tavasz végén begyújtották a rakétákat

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!