Kihagyta hírügynökségi cégét Kálmán Olga a vagyonnyilatkozatából

2022. augusztus 07. 13:40

A DK politikusa is kitöltötte vagyonnyilatkozatát, nem is akárhogy.

2022. augusztus 07. 13:40
null

Mint arról korábban beszámoltunk, a napokban nyilvánosságra kerültek az országgyűlési képviselők legfrissebb vagyonnyilatkozatai, amelyek kapcsán érdekesség, hogy

Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Kálmán Olga is kitöltötte vagyonnyilatkozatát

A DK-vezér pártja országgyűlési képviselője, Kálmán Olga viszont élt az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel, s rögtön kihagyta a vagyonnyilatkozatból a hírügynökségi cégét.

Röviden megjegyzem

A korábbi hazai vagyonnyilatkozati rendszer szerint az országgyűlési képviselőknek minden gazdasági társasággal kapcsolatos érdekeltségükről nyilatkozniuk kellett, azonban az új, Európai Unióban alkalmazott, és hazánkban annak mintájára a közelmúltban bevezetett vagyonnyilatkozati rendszer szerint a képviselőknek már csak olyan gazdasági társaságokban lévő érdekeltségeikről kell nyilatkozniuk, „amely befolyást gyakorolhat a közpolitikával kapcsolatos kérdésekre.”

A korábbi hazai vagyonnyilatkozati rendszer szerint az országgyűlési képviselőknek minden gazdasági társasággal kapcsolatos érdekeltségükről nyilatkozniuk kellett, azonban az új, Európai Unióban alkalmazott, és hazánkban annak mintájára a közelmúltban bevezetett vagyonnyilatkozati rendszer szerint a képviselőknek már csak olyan gazdasági társaságokban lévő érdekeltségeikről kell nyilatkozniuk, 

Kálmán Olga korábbi vagyonnyilatkozatában a szabályzásnak megfelelően minden gazdasági érdekeltségéről, így a K.O Press Hírszolgáltató BT.-t illető érdekeltségeiről is beszámolt (lenti kép).

Fotó: Képernyőkép/parlament.hu
Fotó: Képernyőkép/parlament.hu

Legfrissebb vagyonnyilatkozatából viszont – vélhetően az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel élve – a Gyurcsány-párt képviselője immár kihagyta hírügynökségi cégét (lenti kép).

Fotó: Képernyőkép/parlament.hu
Fotó: Képernyőkép/parlament.hu

Kálmán Olga cége egyébként többek között hírügynökségi tevékenységgel, könyvkiadással, napilapkiadással, egyéb időszaki kiadványok kiadásával, világháló-portál szolgáltatással, vezetési tanácsadással és kommunikációval foglalkozik. Ez a tevékenységi kör egyébként bizonyos esetekben a jelenlegi szabályozás szerint határterületnek is minősülhet, hiszen, ha például politikai kommunikációs tanácsadást vagy közéleti, politikai tematikájú napilapot, könyvet, kiadványt ad ki a cég, az akár bele is eshet azon bevallani köteles gazdasági társaságok körébe, amelyek befolyást gyakorolhatnak a közpolitikával kapcsolatos kérdésekre.

Kérdés még az is, hogy ha a Gyurcsány-párt képviselője is él az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel, mennyire hiteles a baloldali pártok és média eddigi narratívája, amely igencsak szájhúzva fogadta az új vagyonnyilatkozati rendszer bevezetését.

Önnek mi a véleménye az új vagyonnyilatkozati rendszerről? Írja meg kommentben!
 

Nyitóképen: Kálmán Olga az ATV vendégeként. Fotó: Képernyőkép/YouTube
 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marcus Gravius
2022. augusztus 08. 08:03
Csaló geci! Csaló geci! Minden balos ilyen sajnos....lopnak,csalnak hazudnak és persze ezekkel vádolnak másokat,amit valójában ők csinálnak.
Vad Virág
2022. augusztus 08. 04:25
Olgi!!!!!!!! Vágasd le a hajad, ha még meg szeretnél jelenni valahol!
pumuklik
2022. augusztus 07. 22:26
KO Faszszopó Bt szerepeltette?
fatman
2022. augusztus 07. 21:31
hülye kurva
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!