Potocskáné kontra Molnár Enikő: még nem döntött az etikai bizottság a jobbikos belharcban

2022. augusztus 12. 15:56

A párt elnökhelyettese etikai eljárást kezdeményezett Jakab volt elnök kabinetfőnökével, Molnár Enikővel szemben, de ez utóbbi is a fegyelmi testülethez fordult Potocskáné viselt dolgai miatt.

2022. augusztus 12. 15:56
null
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

Ezen a nyáron nem nagyon mehettek szabadságra a Jobbik etikai bizottságának a tagjai, mert a párt tagjai bőven ellátták őket munkával. Május végén Jakab Péter akkori elnök kezdeményezett vizsgálatot Potocskáné Kőrösi Anita ellen, miután a vezető szerint  akkori helyettese és néhány társa puccsszerűen megvonta Molnár Enikő, Jakab akkori kabinetfőnökének jogköreit. Jakab a Facebook-oldalán azt írta, Potocskáné „elnöki jogkört ragad magához, semmibe veszi a törvényeket, és mint elefánt a porcelánboltban, elkezd törni-zúzni. Elnökhelyettesként többek között utasítja a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt. Kész, vége, nincs tovább. Vagy épp engem, mint frakcióvezetőt megkerülve utasítja a hivatalomat szerződések megkötésére mindenféle jogkör nélkül.”

Kiteregette a párt szennyesét

Jakab azt is állította, hűtlen és hanyag kezelés kísérlete miatt a rendőrségen feljelentést tesz (végül ez nem történt meg), továbbá

az etikai bizottságnál kezdeményezte Potocskáné kizárását a Jobbikból.

A fegyelmi ügyekkel foglalkozó testület azonban egyhangúlag úgy döntött, nem történt etikai vagy fegyelmi vétség, így megszüntették az eljárást az elnökhelyettessel szemben. Varga Zoltán Péter, a dunakeszi szervezet elnöke viszont Jakab Péter ellen kezdeményezett etikai vizsgálatot, mert szerint az egykori pártelnök a nyilvánosság előtt teregette ki a párt szennyesét. Ebben az ügyben is befejeződött a vizsgálat, elmarasztalták ugyan Jakabot, ám szankciókat nem szabtak ki rá.

Nemrég pedig Potocskáné Kőrösi Anita nyújtott be panaszt Molnár Enikő ellen, kezdeményezve a kizárását. Állítólag a közvetlen indok az volt, hogy az egykori kabinetfőnök levelet írt a párt több tagjának azt megelőzően, hogy Jakabot leváltották volna a frakció éléről. Molnár szerint miután a volt elnök nem volt hajlandó önként lemondani a képviselőcsoport éléről, több próbálkozás is történt a leváltására,

az „aknamunkát” pedig az a Lukács László György irányította, aki végül frakcióvezető lett.

A pártvezetésben arra számítottak, hogy amennyiben Molnárt kizárják a pártból, követi őt hűséges társa, Jakab is, de ez már a múlt, a volt elnök csütörtökön közölte, hogy elhagyja a Jobbikot. Molnárt egyébként a héten már meg is hallgatta az etikai bizottság. A volt kabinetfőnök ez alapján kijelentette, biztosra veszi, hogy ki fogják zárni a pártból. A testület előtt egyébként azt mondta, megköszönte, hogy tizenkét évig a Jobbik aktivistája lehetett.

Ám ezzel még nincs vége! Molnár is etikai vizsgálatot kezdeményezett Potocskáné Kőrösi Anita ellen. „Potocskáné Kőrösi Anita a Fidesz-médiával összejátszva szorította ki a Jobbikból Jakab Pétert” – írta közösségi oldalán. Úgy fogalmazott, „Jakab Péter elnökként való megpuccsolásának leggusztustalanabb eszköze az volt, hogy a Jobbik országos elnökségének ülésein elhangzott mindennemű információt az elnökség tagjai közül valaki folyamatosan kiszivárogtatta a Fidesz-médiának”.

Potocskánénak tiszta a lelkiismerete

A Mandiner megkérdezte Potocskánét, hogy áll az etikai bizottság előtt jelenleg is zajló két ügy. A Jobbik elnökhelyettese azt mondta a lapunknak,

ma még nem nézte meg az összes e-mailjét, de eddig hivatalos értesítést nem kapott egyik procedúra lezárásáról sem.

Pedig ő is nagyon várja az eredményeket. Annyit tud, hogy az általa elindított ügyben már meghallgatták Molnárt, viszont – az inverz esetben – őt még nem „idézte be” a bizottság. Az elnökhelyettes kijelentette, az etikai bizottság – amelynak 60 napja van a döntésre – függetlenül működik a párt valamennyi szervezetétől.

Potocskáné nem volt hajlandó elárulni, ő pontosan miért, milyen „vádpontok” alapján fordult a bizottsághoz. Azt állította, ez a párt belügye, az etikai eljárás tartalmáról ő sohasem tájékoztatja a nyilvánosságot. Így azt sem tudtuk meg, Molnár őt konkrétan mivel támadta meg. 

Potocskáné ugyanakkor kijelentette, ahogy Jakab Péter is megbukott az ellene indított etikai kezdeményezéssel – a testület megállapította, hogy nem követett el semmit, a volt pártelnök minden állítása hazugság volt –, ugyanez lesz a helyzet Molnár Enikő beadványával is. „Tudom, hogy nálam az igazság, az én lelkiismeretem tiszta” – fogalmazott.

(Fotó: Molnár Enikő faggatja Potocskáné Kőrösi Anitát Miskolcon/a felvétel a Mediaworks Hírcentrum videójából készült)

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZagerEvans2525
2022. augusztus 13. 08:03
Potocskáné mellbedobással nyerhetné a futamot, de már behízta az előjogait. Nem nagyom, de úgy 6-8 kilót ledobhatna. 40 fölött ez már legfeljebb úgy szokott sikerülni, hogy lefogyás, majd gyors visszahízás, emiatt löttyedtté válás. Így még Mamuszka sem teljesen esélytelen vele szemben.
Csak egyszerűen
2022. augusztus 12. 17:44
Kezdődjék a párviadal, győzzön a jobbik! Vagyis, na, izé...
Imprator
2022. augusztus 12. 17:00
Jobbik átnevezhetnék Fletó showra mert már olyan mint a Mónika show :D :D Szereplőit (politikusait) tekintve elmehettek volna erre a műsorra mert inkább oda valók.
ThunderDan
2022. augusztus 12. 16:52
Ilyenkor azért mindig eszembe jut 2009-2015 kb... amikor itt a mandineren is "mindenki jobbikos" volt, és Orbán fenyegette csak a kétharmadukat stb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!