„Nem akarom minősíteni Jakab Péter szavait” – Potocskáné Kőrösi Anita a Mandinernek

2022. augusztus 23. 18:00

A hétvégén a Nép Pártján Mozgalmat meghirdető Jakab Péter elkezdett egyenlőségjelet tenni a Fidesz és a Jobbik közé, ezzel igyekezve megmagyarázni, miért nem adja vissza a parlamenti mandátumát.

2022. augusztus 23. 18:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Fideszeseknek soha – ezt mondta a hétvégén mozgalmat hirdető Jakab Péter az ATV Heti napló című műsorában arra a kérdésre, hogy miért nem adja vissza listás mandátumát a Jobbiknak. „Az a párt és az a pártelnök, aki úgy beszél, mint egy fideszes, aki olyat kér, mint egy fideszes, az valószínűleg fideszes” – fogalmazott Jakab Péter.

Jakab azzal vádolta volt pártja elnökségét, hogy folyamatosan szivárogtatott a kormánypárt felé, és

a Fidesszel összejátszva érték el, hogy kénytelen legyen lemondani a pártelnöki posztról.

A politikus Gyöngyösi Márton jelenlegi Jobbik-elnököt úgy jellemezte, mint a Fidesz szóvivőjét. 

Jakab a 24.hu-nak adott interjújában is arról beszélt, hogy olyan információk szivárogtak ki a Fideszhez, amelyekről senki más nem tudhatott, csak az elnökség tagjai. Ez szerinte szisztematikus volt.

Jakab a Telexnek nyilatkozva augusztus közepén a Fidesszel való összejátszás mellett azzal is indokolta döntését, hogy ő nem a Jobbik listájáról, hanem a közös ellenzéki listáról szerzett mandátumot, vagyis minden ellenzéki szavazó jóvoltából.

Az ügyben megkerestük Potocskáné Kőrösi Anitát, a Jobbik elnökhelyettesét, aki sokatmondóan csak annyit válaszolt, hogy

nem kívánja minősíteni Jakab Péter állításait.

Megkérdeztük a Kormányinfón Gulyás Gergelyt is Jakab fideszezéséről, de a Miniszterelnökséget vezető miniszter csak úgy reagált:

orvosi kérdésekben nem járatos.

A Jobbik országos választmánya augusztus 14-én szólította fel az exelnököt parlamenti mandátumának visszaadására. Közleményükben konkrétan úgy fogalmaztak, hogy Jakab azonnali hatállyal adja vissza a mandátumát „annak a közösségnek, amely egykoron benne látta a reményt, hogy egy új és egyben jobboldali, konzervatív értékeket képviselő vezetője lehet”.

Nyitókép: Jakab Péter, még a Jobbik frakcióvezetőjeként szólal fel az Országgyűlésben május 23-án. (MTI/Koszticsák Szilárd) 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2022. augusztus 24. 08:19
Imádom ezt az összetartást !!
zakar zoltán béla
2022. augusztus 23. 21:39
Se különb. Még pár hónapja csókkal köszöntötték egymást.
hátakkor
2022. augusztus 23. 21:20
A Zazri Szaszi féle Jobbik inkább Dobrev kreatúra. Remek vágóképek voltak az ARD ZDF-en a gárdavatások és cigánytanyákon való masirozások.
BlancoAgilon38
2022. augusztus 23. 20:05
Pénz beszél, Jakab ugat. Persze, hogy nem adod vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!