Die Presse: Ha nem jönnek az uniós pénzek, az európai átlagnál is súlyosabb recesszióba kerülhet Magyarország

2022. augusztus 25. 18:25

Az osztrák lap szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy hazánk megkapja-e az uniós forrásokat.

2022. augusztus 25. 18:25
null

Végjáték az Unió milliárdjaiért címmel írt cikket a Die Presse, az anyagot a Klubrádió szemlézte.

Az osztrák lap szkeptikus a magyar kormány bizakodó álláspontjával ellentétben. A szerző, Oliver Grimm úgy véli, korántsem biztos, hogy elegendő megígérni a bírósági és a közbeszerzési eljárások rendszerének megreformálását ahhoz, hogy az EU elkezdje folyosítani a forrásokat.

„Amennyiben Magyarország szégyenben marad, akkor a forint tovább gyengül, és az európai átlagnál is súlyosabb recesszióba kerülhet Magyarország” – írja a Die Presse, amely ezután Orbánföld (Orbanland) „súlyos korrupciós rendszeréről” ír, amelyben kormányközeli emberek nyernek közbeszerzéseket.  A cikk azonban úgy véli, feltehető, hogy nem a teljes 7 éves költségvetési összeget vonják meg Brüsszelben Magyarországtól, annak csak egy részét.

Korábban – két nappal ezelőtt – Navracsics Tibor arról beszélt, az ősz második felében létrejöhet a megállapodás az uniós helyreállítási alappal kapcsolatban.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 285 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2022. augusztus 26. 18:20
A korrupt Ukrajnaba bezzeg ontik a milliardokat! Ez a nagy Jewu, judeobolsevikok birodalma.
antioxi
2022. augusztus 26. 17:23
Nem vagyok optimista "Brüsszel" és az eu-parlament most látja elérkezettnek az időt megroppantani a "ördögtől való" orbáni Magyarországot. Nem adjuk fel! "Patria o muerte. Venceremos"
formaegy
2022. augusztus 26. 09:54
Nem fognak jönni! A gyilkos náci EB a mocskos hazaáruló libsi-komcsi-náci csürhével a kormány megbuktatásán dolgoznak! Erről van szó! Na akkor idefigyeljetek mocskos gyilkos nyugati nácik! Hamarabb lesznek a rohadt hazaáruló férgek kiutasítva M.o.-ról, mint azt gondolnátok! A MAGYAR EMBER nem ukrán! Ha kell egy emberként lesznek ezek a rühes hazaárulók kidobva az országból!
Saksafar
2022. augusztus 26. 08:56
Ha nem kapjuk meg a jogosan nekünk járó pénzeket, akkor az unió nyugodtan felköphet és aláállhat, az össze mocskos libsi tetű, akik szeretnek a jogállamiságról meg a demokráciáról papolni. Emellett azt mondom, hogy ha ez így lesz, akkor az ázsiai barátságot még szorosabbra kell fűzni, az unió meg bekaphatja. És persze ki is léphetünk a picsába, mert természetesen a befizetéseket elfogadják tőlünk, csak mi nem kapunk pénzt tőlük, tehát ez egy hülyéknek szóló rendkívül jó biznisz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!