Katonai járművekre figyelmeztetnek a közutakon

2022. augusztus 21. 16:15

A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket.

2022. augusztus 21. 16:15
null

A TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyarországi modulja gyakorlaton vesz részt hétfőtől, ezért Hajdúhadház és Szentes között augusztus 22-én a kora reggeli óráktól megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalakon:
 
Hajdúhadház - 4. főút - 354. főút - M35 autópálya - 47. út - Berettyóújfalu- 47 - Szeghalom - 47. főút - Gyomaendrőd - 443. út - Szarvas - 45. főút - Szentes - 45. főút - Szentes
valamint Hajdúhadház - 4.  főút - Debrecen - 4. főút - Püspökladány - 4 - Kenderes - 4 - Szajol - 4 - Szolnok - 4 - 442.  főút - Rákóczifala - 442 - Martfű - 442 - 44. főút - 45. főút - Kunszentmárton - 45 - 451. főút - Szentes útvonalakon – adta hírül közleményben a Honvédelmi Minisztérium.

Fokozott figyelemmel közlekedjen mindenki

A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy

a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket,

mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól – ismertették.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Arra kérik a közúton közlekedőket, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek – tette hozzá a tárca.
 
„A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát”. A minisztérium a lakosság megértését és türelmét is köszöni – zárták a közleményt.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Facebook

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2022. augusztus 22. 08:03
A katonák most tanulják vezetni a járműveket.
MayorAnna 03
2022. augusztus 21. 20:01
Magyar, vagy amerikai katonai járművek?
ThuleanPerspective
2022. augusztus 21. 18:28
Miért kell ennyire körbenyalni mindig az állampolgár seggét? Jó hogy nem húzza meg magát a katonai konvoj mert Józsi nem tud autózni miatta. Hivatali munka ugyanilyen, 0 megbecsülés, hőbölögni járnak a hivatalba az állampolgárok és azt hiszik bármit megtehetnek az alkalmazottakkal.
békalepcse
2022. augusztus 21. 18:04
Határőrként ha konvojban haladtunk, bárki ha be akart sorolni annak bizony nagyon kellett erőlködnie, de ha sikerült akkor bezártuk és csak igen jelentős bünti után lett elengedve. Éles riasztás esetén simán összetörtük, lesodorjuk az árokba, arra volt parancsunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!